20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMorega ameninta cu spargerea Aliantei

Morega ameninta cu spargerea Aliantei

Presedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, ameninta cu ruperea la nivel judetean a protocolului de functionare a Aliantei „Dreptate si Adevar“, cauza principala fiind lipsa de colaborare cu liderii Organizatiei Judetene a PD.


Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, actual subprefect, a anuntat ca va rupe protocolul de functionare a Aliantei D.A., la nivelul judetului Gorj, in cazul in care pedistii nu incep sa ii schimbe pe pesedistii aflati in functii de conducere. Seful liberalilor gorjeni este nemultumit de modul in care PD s-a implicat in inlaturarea pesedistilor din cadrul structurilor de conducere din judet. Morega a mai afirmat ca exista nerealizari ale programului de guvernare la nivel judetean si ca nu doreste ca PNL sa se transforme intr-un partid fara credibilitate. Liderul penelist ii acorda noului presedinte al PD Gorj, secretarul de stat Ionel Mantog, o perioada de gratie de maximum doua luni, pentru a-si da seama cum evolueaza filiala o data cu schimbarea sefilor. In cazul in care lucrurile nu se vor misca, liberalii vor sesiza, pentru a doua oara, Consiliul National de Coordonare a Aliantei „Dreptate si Adevar“ referitor la directorii de scoli generale pusi in functii de PSD. Unul dintre principalele reprosuri este acela ca Liviu Andrei, seful Inspectoratului Scolar Judetean, i-a transferat pe directorii PSD de la o unitate de invatamânt la alta sau nu i-a mai inlocuit.


Liderul PNL vrea imagine buna


Dan Ilie Morega vrea ca Alianta sa isi respecte promisiunile electorale din campanie si sa realizeze in Gorj 5.000 de locuri de munca. O contributie in acest sens ar putea-o avea si secretarul de stat din Ministerul Economiei si Comertului, Ionel Mantog, prin intermediul Agentiei de Reconstructie a Zonelor Miniere. „Incerc sa cred ca alegerea lui Ionel Mantog a fost statutara. PD trebuie sa intre pe fagasul normal al Aliantei, sa poata sa fie pus in aplicare programul de guvernare. Trebuie sa incepem procesul de depesederizare, pentru ca mai sunt doua-trei judete care au ramas fieful PSD. In Gorj, noi suntem la guvernare, ei la putere. Nu am gasit coeziune la partenerii din coalitie… Inspectorul scolar general sa treaca la inlocuirea directorilor de scoli. Sa fie verificata activitatea acestora, iar cei neperformanti sa fie inlocuiti. Trebuie sa punem simpatizanti, daca nu chiar membri PNL. Muta directorii PSD dintr-un sat in altul. Noi, in Consiliul National de Coordonare al ADA, am facut o sesizare. Daca nu schimba directorii, vom mai face una, iar la a treia nu exclud ruperea Aliantei la nivelul judetului Gorj. Nu vreau ca PNL sa ajunga sa nu mai aiba credibilitate“, a declarat Dan Ilie Morega, presedintele PNL Gorj.


Morega, acuzat de lovituri sub centura


Liviu Andrei, presedintele executiv al PD Gorj, a declarat ca, din punctul lui de vedere, colaborarea in cadrul Aliantei este foarte buna la nivelul judetului, exceptând aceste „lovituri sub centura si pe la spate“, venite din partea presedintelui PNL Gorj, Dan Ilie Morega. „Daca astfel de atacuri vor continua, nu ne ramâne decât sa sesizam Comisia de Arbitraj de la nivelul Aliantei D.A.“, a declarat Liviu Andrei.


Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Gorj spune ca problema schimbarii din functie a directorilor de scoli numiti de PSD pe criterii politice a fost discutata si lamurita in cadrul intâlnirilor saptamânale pe care liderii democratilor gorjeni le au cu liberalii. „Am schimbat din functie 55 de directori de scoli, dar ceilalti au contract de management si nu pot fi inlocuiti decât pentru abateri grave. Pe masura ce contractele expira, scoatem posturile la concurs“, a precizat Andrei.


Alianta nu se poate rupe la nivel local


Secretarul de stat Ionel Mantog, ales la sfârsitul saptamânii trecute presedinte al PD Gorj, s-a aratat surprins de faptul ca a primit un ultimatum de la Morega, fara ca acesta sa fi incercat macar sa aiba o discutie cu el. „Inainte de a da ultimatumuri, domnul Morega ar fi trebuit sa stea de vorba cu mine, sa vedem care sunt problemele, sa gasim impreuna solutiile, iar abia apoi, daca este nemultumit, sa se adreseze organismelor centrale ale Aliantei“, a spus Mantog.


Presedintele PD Gorj a precizat insa ca o alianta incheiata la nivel national, pe care se bazeaza guvernarea tarii, nu poate fi rupta pe plan local doar pentru ca asa vor unii sau altii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS