10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCentru de zi si ingrijiri pentru persoanele foarte bolnave

Centru de zi si ingrijiri pentru persoanele foarte bolnave

Asociatia de Ingrijiri Comunitare „Helios“, in parteneriat cu Fundatia „Principesa Margareta a României“ au organizat marti, la sediul Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) Dolj o intrunire cu tema „Ingrijirile medicale paliative – o raza de umanitate“.


La conferinta au participat reprezentanti ai prefecturii, ai DDFSS Dolj, ai Consiliului Local Dolj, ai Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj, ai Consiliului Judetean al Persoanelor Vârstnice, ai Casei de Cultura „Traian Demetrescu“ si ai Directiei de Sanatate Publica Dolj.


„Obiectivul Asociatiei Comunitare «Helios» este de a sensibiliza autoritatile locale, dar si craiovenii privind soarta persoanelor vârstnice marginalizate si oferirea de ingrijiri medicale si sociale persoanelor aflate in faza terminala. In sprijinul acestor probleme, Asociatia Comunitara si-a propus deschiderea unui centru de zi pentru persoanele vârstnice. In plus, organizatia doreste infiintarea unei retele de voluntariat pentru ajutorarea persoanelor aflate in dificultate pentru acordarea de ingrijiri medicale si sociale gratuite persoanelor aflate in faza terminala“, a mentionat Angela Camenita, directoarea Asociatiei de Ingrijiri Comunitare „Helios“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS