10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaruta lovita in spate de o Dacie

Caruta lovita in spate de o Dacie

Un grav accident de circulatie s-a petrecut ieri-dimineata pe DN 6, pe raza localitatii doljene Cosoveni. In jurul orei 7.00, Aurel Davalciuc, de 51 de ani, din Caracal – Olt, se deplasa dinspre Craiova catre casa la volanul autoturismului Dacia 1310 cu numarul de inmatriculare OT-77-DAV.


La mica distanta de la iesirea din Cosoveni catre Leu, Dacia a ajuns din urma o caruta, care se deplasa in aceeasi directie. In vehiculul cu tractiune animala se aflau trei persoane – Viorel Ioana, de 48 de ani, Florea Dicu, de 66 de ani, si Gabriel C., de 12 ani, toti din Cosoveni, care mergeau la târg la Leu sa vânda porumb.


Vinovat ar fi soferul


Soferul a observat prea târziu cele doua catadioptri de pe oblonul din spate al vehiculului cu tractiune animala. Fara sa schiteze nici un gest de a ocoli caruta, Dacia a lovit-o in spate. Atelajul s-a facut praf, iar cei trei ocupanti au fost aruncati pe sosea. In urma impactului, Dacia s-a dat peste cap, parcurgând câtiva metri târâs pe capota.


In ciuda impactului deosebit de violent, nici soferul si nici pasagerii carutei nu au suferit leziuni care sa le puna viata in pericol. Florea Dicu s-a ales totusi cu nasul rupt, atât el, cât si copilul de 12 ani ramânând internati sub observatie medicala la Spitalul de Urgenta Craiova.


Ranile cele mai grave le-a avut insa calul. Având doua picioare rupte, animalul care totusi traia a fost lasat de proprietar pe marginea drumului, la locul accidentului.


„Din primele cercetari a rezultat ca accidentul s-a produs din cauza nepastrarii distantei regulamentare de catre conducatorul autoturismului Dacia fata de vehiculul cu tractiune animala care circula in fata, in aceeasi directie“, a precizat ag. pr. Alin Mihaila, din cadrul Biroului Politiei Rutiere Craiova.


Reglementare exista


Conform art.200 din Hotarârea de Guvern nr.85/2003 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice (Codul Rutier), „vehiculul cu tractiune animala nu poate fi condus pe autostrazi, drumuri nationale, in municipii, precum si pe drumurile la inceputul carora exista indicatoare care ii interzic accesul“. Alineatul 2 al aceluiasi articol mentioneaza si ca „administratorul drumului public este obligat sa amenajeze drumuri laterale destinate circulatiei vehiculelor cu tractiune animala“. Asemenea drumuri laterale nu exista insa intre Craiova si Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS