6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCornuri si vin fiert de 1 Decembrie

Cornuri si vin fiert de 1 Decembrie

Toate primariile din Valea Jiului au organizat sedinte festive si ceremonii la monumentele eroilor necunoscuti, pentru a marca Ziua Nationala a României, prea putini fiind cei care au ales sa plece la Alba Iulia.


Nici unul dintre primarii din zona nu va fi in capitala Marii Uniri in aceasta zi si, mai mult, chiar au ajuns sa deteste ceea ce se intâmpla acolo.


„Prea se politizeaza acest eveniment. Nu ne ducem sa ne huiduim unii pe altii, mai bine facem manifestari in oras, la Centrul Cultural, impodobim orasul cu steaguri si depunem coroane de flori“, a spus Ilie Botgros, primarul orasului Aninoasa.


Alti edili insa vor sponsoriza transportul celor care doresc sa plece la Alba, dar manifestarile in oras vor fi prezidate de primari si viceprimari.


„Un grup de tineri va pleca la Alba cu o masina. Este o actiune pe linie de partid, caci noi vom depune coroane de flori la Monumentul Eroilor, intr-un cadru festiv“, a afirmat Dumitru Rascolean, viceprimarul orasului Petrila.


La fel fac si cei din Lupeni, care pun la dispozitia cetatenilor din oras doua mijloace de transport care sa-i conduca la Alba Iulia, iar la Liceul Teoretic se va vorbi despre Unire, dupa care vor fi depuse coroane de flori la monumentul din localitate.


Ineditul vine in acest an de la municipiile Petrosani si Vulcan, acolo unde manifestarile au o nota de originalitate.


„Vom organiza cu acest prilej o parada a fanfarei si a politistilor comunitari, pe artera principala a orasului, vom depune coroane de flori la statuia Soldatului Necunoscut, unde va avea loc si o slujba comemorativa oficiata de un sobor de preoti, un spectacol in aer liber si, cea mai originala idee, in acest an vom oferi un mic ospat. Vom da cornuri si vin fiert sub forma unui bufet suedez, tuturor celor care vor participa la aceste manifestari“, a declarat Angela Stoica, viceprimarul municipiului Vulcan.


Originale vor fi si manifestarile de la Petrosani, acolo unde, in acest an, sunt invitati oaspeti din trei tari europene, care au adus cu ei mesajele reprezentantilor oraselor din care provin. Grecia, Italia si Spania vor participa, prin delegatii veniti in cadrul unui program scolar, la manifestarile de la Sala de Marmura a Primariei municipiului Petrosani.


Aproape toti edilii, insa, au tinut sa spuna ca in acest an, mai mult ca niciodata, manifestarile au de suferit din cauza grevei profesorilor, iar planurile pentru Ziua Nationala au fost dejucate de inactivitatea din scoli. „Aveam alte planuri, dar copiii nu au fost la scoala si ne va fi mai greu sa facem ceea ce ne-am propus, insa, cu siguranta, nu vom uita sa vorbim despre insemnatatea acestei zile“, a declarat Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS