22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCimitir nou in zona Caracal - Daewoo

Cimitir nou in zona Caracal – Daewoo

Municipalitatea craioveana are in plan infiintarea unui nou cimitir in zona Caracal-Daewoo si extinderea celor existente prin achizitionarea unor terenuri din vecinatate. Autoritatile locale au luat aceasta decizie ca urmare a imputinarii locurilor de veci in majoritatea cimitirelor din oras.


Cererile tot mai numeroase pentru concesionarea unor locuri de veci, venite din partea populatiei, au obligat conducerea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si a Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova sa se gândeasca la posibilitatea infiintarii unui nou cimitir in Craiova. Lucian Mosoiu, tehnician la Administratia Cimitirelor din cadrul RAADPFL Craiova, a declarat ca motivul pentru care a fost aleasa zona Caracal-Daewoo pentru amenajarea noului cimitir este acela ca cimitirul Ungureni, aflat in acelasi perimetru, este inchis de câtiva ani. „Noul cimitir ar trebui sa preia toata zona Valea Rosie, Lapus-Arges si Calea Bucuresti. Cimitirul Ungureni, de care apartin cetatenii din aceste cartiere, nu mai are locuri de veci pentru concesionare“, a afirmat Lucian Mosoiu.


Primaria va cumpara teren pentru un cimitir nou


Desi a facut demersuri la Primaria Craiova pentru obtinerea unui teren in zona, conducerea RAADPFL Craiova a primit un raspuns transant din partea primariei: in zona nu exista terenuri care sa apartina primariei, toate pamânturile fiind proprietate privata. Astfel, singura posibilitate de amenajare a unui cimitir in zona Daewoo-Caracal este achizitionarea unui teren de la proprietarii dispusi sa negocieze cu primaria. Viorel Nicolae, director tehnic al RAADPFL, a afirmat ca se asteapta o rectificare bugetara pentru ca demersurile pentru cautarea unui teren sa poata fi incepute. „Cumpararea unui teren in zona este necesara, insa trebuie sa asteptam rectificarea pentru ca fara bani nu putem sa facem nimic“, a spus directorul Nicolae.


Cimitirul Dorobantia se extinde


Infiintarea unui nou cimitir in Craiova nu este singura masura luata pentru rezolvarea cererii mari de locuri de veci. Autoritatile locale au decis in acelasi timp si extinderea cimitirelor existente, prin achizitionare sau schimburi de terenuri. Deocamdata, au inceput discutiile doar pentru cimitirul Dorobantia, urmând sa se faca o propunere de extindere cu un hectar de teren din vecinatate.


Viorel Nicolae a afirmat ca achizitionarea pamântului pentru extindere nu va ridica probleme, deoarece terenurile din zona nu sunt foarte cautate de craioveni. „Am inceput deja discutiile cu un proprietar care este dispus sa cedeze un hectar de teren. Primaria va negocia pretul si apoi acesta va fi aprobat in sedinta. Cimitirul Craiova Nord s-a extins deja printr-un schimb de terenuri“, a declarat Viorel Nicolae. Dupa cumpararea pamântului, primaria va trebui sa depuna la ministerul de resort acte de schimbare a destinatiei terenurilor pentru ca acestea sa poata fi trecute din proprietate privata in domeniul public. Cu toate ca necesitatea cumpararii de teren pentru cimitirele Craiovei a aparut demult, este pentru prima data când autoritatile se vad nevoite sa recurga la achizitionarea de terenuri aflate in proprietate privata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS