16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProfesorii nu stiu cum va fi recuperata materia

Profesorii nu stiu cum va fi recuperata materia

Presedintele Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere din Invatamânt Gorj, Vasile Mija, nu are solutii pentru recuperarea materiei nepredate in cele doua saptamâni de greva si nu stie nici ce reactii vor avea dascalii când isi vor primi numai jumatate din salarii.


Liderii de sindicat ai profesorilor din Gorj nu stiu cum va fi recuperata materia din cele doua saptamâni in care a fost greva generala in invatamânt. Acestia chiar recunosc ca va fi foarte greu ca orele pierdute sa fie recuperate prin condensarea materiei, intrucât este vorba despre o cantitate foarte mare de informatie. Aceasta nu va putea fi asimilata de catre elevi, in paralel cu alte activitati, mai ales ca a mai ramas numai o luna pâna la vacanta de iarna. Cei mai multi reprezentanti ai profesorilor nu cred ca se va putea face ceva pentru ca elevii sa nu aiba de suferit. Au existat insa cazuri, in perioada protestelor, când in anumite scoli s-au facut cursuri, clasele respective fiind cu materia la zi. Cadrele didactice care nu s-au aflat in greva si nici nu au semnat pentru ea nu stiu daca vor fi platite pentru activitatea desfasurata.


Pierderi la salarii intre doua si sapte milioane de lei vechi


Vasile Mija, presedintele Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere din Invatamânt (UJSLI) Gorj, a declarat ca profesorii vor avea pierderi insemnate la salarii. Cuantumul acestora se situeaza intre 2.000.000 si 7.000.000 de lei vechi pentru fiecare cadru didactic.


Cei mai afectati vor fi profesorii debutanti, ale caror lefuri vor fi injumatatite, dupa cum a spus liderul de sindicat: „Nu am primit nimic palpabil pâna acum, de la declansarea grevei profesorilor. Nu m-as mira daca vor fi reluate cursurile in mai multe scoli, insa profesorii nostri sunt solidari si vor continua greva. Oricum, pâna acum au fost putini, in câteva scoli. Peste 90% s-au declarat de acord cu continuarea grevei. Este adevarat ca vor fi pierderi destul de mari la salarii si nu vad cum s-ar putea evita acest lucru. Poate guvernantii sa ne plateasca si pentru greva si noi sa vedem cum recuperam materia. Este un curent de nemultumire si este greu de anticipat ceea ce se va intâmpla“, a afirmat Vasile Mija.


SONDAJ


Inspectoratul Scolar Judetean si cele doua sindicate vor organiza astazi un nou sondaj in rândul cadrelor didactice, pentru a vedea in ce procent dascalii mai sunt de acord sa isi continue protestul. La ultimul sondaj, dat publicitatii la sfârsitul saptamânii trecute, peste 700 de profesori din Gorj s-au declarat impotriva grevei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU