18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljHoti de gazolina prinsi de jandarmi si politisti

Hoti de gazolina prinsi de jandarmi si politisti

Oamenii legii i-au surprins in flagrant, in timp ce sustrageau produse petroliere, chiar pe cei care trebuia sa pazeasca sondele de hoti


Politistii si jandarmii doljeni au reusit, in doar citeva zile, sa anihileze doua bande care se ocupau cu furtul de gazolina si comercializarea produselor petroliere furate.


Dealeri de marfa furata


Marti dimineata, in urma unei actiuni organizate de politistii din Filiasi, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe linga Judecatoria Filiasi, au fost retinute trei persoane, Nicolae Spinu, de 26 de ani, din Balcesti, judetul Vilcea, Nicolae Colta, de 32 de ani, si Aurel Colta, de 36 de ani, ambii din localitatea Arginesti, judetul Mehedinti, care se indeletniceau de mai bine de un an si jumatate cu comercializarea gazolinei sustrase de altii din parcurile petroliere de pe raza judetelor Gorj si Vilcea. Cei trei cunosteau faptul ca gazolina era furata, devenind un fel de dealeri zonali ai comertului cu produsele petroliere sustrase. Miercuri, magistratii Judecatoriei Filiasi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Nicolae Colta, ceilalti doi parteneri de afaceri necurate ai acestuia fiind cercetati in stare de libertate. Cercetarile vizeaza comiterea infractiunilor de tainuire si asociere pentru savirsirea de infractiuni. Echipa de procurori si politisti din Filiasi incearca acum sa stabileasca de unde procurau cei trei gazolina furata.


Paznicii, prinsi la furat


Miercuri seara, in jurul orei 21.00, patrula de interventie a jandarmeriei doljene, care se ocupa de paza conductelor petroliere, a surprins in flagrant doua persoane in timp ce sustrageau produse petroliere de la o sonda din Parcul Sectiei Virteju, apartinind Schelei de Foraj Stoina. Dupa primele cercetari, jandarmii au stabilit ca Stefan Urlan, de 44 de ani, si Gheorghe Bosca, de 61 de ani, ambii din comuna doljeana Goiesti, tocmai intrasera in tura, ei lucrind ca paznici la sondele Sectiei Virteju. Acestia nu venisera la serviciu cu mina goala, ci „inarmati“ cu mai multe bidoane de plastic de cinci litri, plus un bidon de 20 de litri, dosite in portbagajul masinii lui Urlan, pentru a fi umplute cu gazolina. Cind au ajuns la locul de munca, cei doi au demontat manometrul de presiune al sondei si au montat in locasul acestuia un bidon de cinci litri, in care au colectat condensul de gazolina ce se scurgea pe conducta. N-au reusit sa sustraga decit zece litri de gazolina, pentru ca au fost „deranjati“ de aparitia jandarmilor. Luati la intrebari, cei doi au sustinut ca se aflau in prima zi de serviciu la sonda si s-au gindit sa profite de ocazie pentru a face rost de gazolina, insa numai pentru uz personal.


Cadrele Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dolj le-au intocmit lui Urlan si Bosca cuvenitul dosar penal pentru furt calificat, caz aflat acum in cercetare la Postul de Politie Talpasi – Dolj, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS