17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZiua comunei Malu Mare, serbare umbrita de... frig

Ziua comunei Malu Mare, serbare umbrita de… frig

Comuna doljeana Malu Mare si-a serbat ziua simbata, 29 octombrie. Manifestarea a debutat la ora 10.00 cu un cuvint de deschidere rostit de Alexandru Dicu, primarul localitatii, care nu a ezitat sa vorbeasca despre realizarile primului an de mandat, dar si despre problemele pe care comuna le mai are de depasit. „Comuna Malu Mare are si lucruri cu care se poate lauda: doua echipe de fotbal bune, ansambluri artistice, un liceu pe care incercam sa-l aducem la nivelul la care a fost acum citiva ani“, a precizat primarul Dicu.


Sarbatoarea a continuat cu spectacolul pregatit de elevii scolii generale si ai liceului din localitate. Din pacate, vremea nu a tinut cu organizatorii, iar singurii care au fost prezenti in incinta caminului cultural au fost parintii acestora. Ei au venit sa asiste la spectacolul pentru care cei mici s-au pregatit indelung. Sfidind frigul si vintul usturator, imbracati in costume populare sau purtind doar pantaloni scurti si tricouri, copiii au prezentat un program cu jocuri populare, dansuri de societate, cintece si poezii.


Diplome de onoare si excelenta


Cu toate ca simbata soarele nu s-a zarit, iar frigul de afara nu prea imbia la petrecere, sarbatoarea comunei Malu Mare s-a bucurat de prezenta oficialitatilor judetene si a parlamentarilor de Dolj, care au fost placut surprinsi de initiativa primarului Alexandru Dicu de a le oferi o serie de distinctii. Astfel, au fost inminate diplome de cetatean de onoare al comunei Malu Mare prefectului Nicolae Giugea, subprefectului Ion Groza, care nu a putut fi prezent la eveniment, si presedintelui Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.


Acestia au fost primiti cu piine si cu sare, iar apoi au fost invitati pe scena pentru a-si ridica diplomele si a adresa citeva cuvinte celor prezenti. Diplome de cetatean de onoare erau pregatite si pentru cei doi vicepresedinti ai consiliului judetean, Constantin Dascalu si Victor Odolbasa, insa acestia nu au putut participa la eveniment. Aceleasi distinctii au fost oferite si parlamentarilor judetului pe care primarul Alexandru Dicu i-a nominalizat in ordine alfabetica, „pentru a nu supara pe nimeni“. Printre cei care nu au venit sa-si ridice diplomele s-a aflat si Horatiu Buzatu. Totodata, au fost inminate diplome de excelenta consilierilor locali, directorilor scolii generale si liceului din comuna, profesorilor si invatatorilor care s-au ocupat de programele artistice prezentate de copii, antrenorilor celor doua echipe de fotbal, din Malu Mare si Preajba, si nu in ultimul rind directorului Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului, Gheorghe Marinescu. Manifestarile au continuat cu un program artistic sustinut de doi cunoscuti interpreti de muzica populara, Firuta Bogdan si Constantin Enceanu.


Dat fiind faptul ca evenimentul prilejuit de zilele comunei Malu Mare nu s-a bucurat, din cauza frigului, de succesul scontat, primarul Alexandru Dicu a promis ca va propune intr-o sedinta de consiliu local ca data manifestarii sa fie mutata vara, pentru a se bucura de ea cit mai multi participanti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS