11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTatal politistului din Murgasi si-a pus streangul de git

Tatal politistului din Murgasi si-a pus streangul de git

La o luna dupa ce politistul din Murgasi si-a tras un glont in cap, luindu-si viata din cauza unei iubiri neimpartasite, tatal lui n-a putut trece peste pierderea fiului si s-a spinzurat, joi seara, in hambarul gospodariei sale din comuna doljeana Valea Stanciului.


Familia Marian din Valea Stanciului – judetul Dolj pare urmarita de un blestem. Fiul, agentul Gelu Cosmin Marian, de 22 de ani, ajutorul sefului de post din comuna doljeana Murgasi, si-a tras un glont in cap, pe 24 septembrie, pentru ca fata de care se indragostise nu i-a impartasit sentimentele. Dupa citeva zile de agonie, politistul a decedat pe patul de spital pe 2 octombrie. Tatal, Constantin Marian, de 57 de ani, n-a putut trece peste pierderea unicului sau baiat. Joi seara, la trei saptamini dupa decesul fiului, tatal s-a sinucis, spinzurindu-se in hambarul de linga casa.


Si-a impuscat iubita, apoi si-a tras un glont in cap


Agentul de politie Gelu Cosmin Marian si-a tras un glont in cap in seara de 24 septembrie, nu inainte de a incerca sa o ucida pe Cristina Moraru, de 22 de ani, din Craiova, fata de care se indragostise, dar care nu a acceptat sa aiba o relatie cu el. Dupa o idila care n-a durat mai mult decit vacanta de vara, Cristina, studenta la Facultatea de Stiinte Economice din Craiova, a plecat de la bunici, din satul Velesti al comunei Murgasi, si s-a intors la Craiova, unde avea alt iubit, chiar vecin cu ea. Desi fata i-a spus ca dragostea lor nu are nici o sansa, Cosmin a continuat s-o caute pe fata, incercind s-o tina alaturi de el. In seara tragediei, politistul a vizitat-o pe fata in apartamentul parintilor acesteia, situat in blocul H 3 din cartierul craiovean Rovine. Ramas singur cu fata, agentul de politie a rugat-o pe tinara sa-i dea voie sa faca un dus. Cind a iesit de la baie, tinarul, care nu s-a impacat cu ideea ca fata pe care o iubea nu-i impartaseste sentimentele, a pus mina pe pistol si a impuscat-o, dupa care si-a pus pistolul la timpla si a tras. Fata a scapat cu viata ca prin minune, alegindu-se doar cu o fractura de clavicula. Cosmin s-a ales cu grave leziuni craniene si a murit dupa o saptamina de agonie, la Spitalul de Urgenta Craiova.


„Cosmine, tata, cu ce drag sa mai traiesc eu in curtea asta?“


De cind si-a curmat viata Cosmin Marian, Constantin a suferit o depresie. „Nici de mincare nu i-a mai ars de cind a murit fiul lui. Il mai lua sotia pe la cimp, ca sa mai uite, dar se vedea ca este foarte trist“, a povestit Oprea Toader, vecinul sau. Oamenii din comuna spun ca acum doua saptamini, Constantin a luat masina lui Cosmin si a intrat cu ea intr-un stilp, ca sa-si ia viata, dar si sa nu mai vada masina baiatul sau. „Eu il mai auzeam, ca sintem vecini, lucra prin curte si vorbea singur: «Cosmine, tata, cu ce drag sa mai traiesc eu in curtea asta? Pentru cine mai stau eu aici? Pentru cine mai fac eu avere, tata?»“, a spus Maria Marian, vecina si ruda a familiei Marian.


Macinat de dorul lui Cosmin, dupa o luna de suferinta, Constantin Marian a hotarit ca nu mai are pentru ce trai si a renuntat la viata. Joi seara a luat masa cu sotia sa, Zaria, si cu cumnatul lui. In timp ce mincau, Constantin a spus, pentru a suta oara in ultima luna, ca nu mai poate trai fara baiatul sau si a iesit in curte. Vazind ca nu se mai intoarce, Zaria a iesit sa-l caute si l-a gasit cu un snur in jurul gitului, atirnind de o grinda din hambar. Cind si-a vazut sotul spinzurat, femeia a inceput sa tipe, fiind auzita de doi barbati care treceau pe ulita si care au intrat sa vada ce se intimpla. Acestia l-au dat jos pe Constantin si au incercat citeva manevre de resuscitare. Vazind ca nu pot face nimic pentru a-i salva viata, au sunat la ambulanta si la politie. Ambulanta a ajuns acasa la familia Marian, insa cadrelor medicale nu le-a mai ramas altceva decit sa constate decesul, in jurul orei 20.00.


A vrut cu orice pret sa moara


Politistii, sositi si ei la fata locului, spun ca nu au mai vazut pina acum un om asa hotarit sa-si ia viata. Snurul cu care s-a spinzurat era destul de lung, astfel incit Constantin a fost nevoit sa tina genunchii ridicati la piept pina si-a dat suflarea. Tot ei mai spun ca, in ciuda tuturor nenorocirilor pe care meseria i-a impins sa le vada, femeie atit de devastata ca Zaria nu au mai vazut. Femeia isi pierduse, in mai putin de o luna, atit fiul cit si sotul.


Atit membrii familiei Marian, cit si vecinii se abtin sa acuze pe cineva de nenorocirile care s-au abatut asupra acestei familii. Cu toate acestea, amintesc citeodata ca totul a plecat de la iubirea de o vara dintre Cosmin Marian si Cristina Moraru. „Daca nu i-a placut de Cosmin, de ce a tot venit pe aici, pe la el, fata aia de la Craiova?“, se intreba sora lui Constantin. „Dupa ce fata aia i-a dat papucii lu’ Cosmin, au inceput toate nenorocirile“, sustine Maria Marian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS