12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi ani cu suspendare pentru Carmen Paunescu

Doi ani cu suspendare pentru Carmen Paunescu

Toate rudele Silviei Burlan, victima accidentului petrecut anul trecut, au renuntat la daune morale, dupa intelegeri consecutive incheiate cu sotia parlamentarului PSD de Hunedoara, Adrian Paunescu.


Instanta rimniceana nu a ramas insensibila la multiplele intelegeri survenite intre parti si a dovedit clementa maxima in procesul dintre minora Silvia Burlan (17 ani) si Carmen Paunescu. Acuzata de ucidere din culpa, dupa accidentul rutier de anul trecut, in urma caruia Silvia si-a pierdut ambii parinti si sora, sotia senatorului PSD de Hunedoara, Adrian Paunescu, a scapat cu pedeapsa minima prevazuta de lege in acest caz, doi ani de inchisoare cu suspendare, dupa ce a oferit sume de bani in compensare atit victimei, cit si rudelor acesteia. Carmen Paunescu are dreptul sa faca recurs la Tribunalul Vilcea in termen de zece zile de la comunicarea deciziei.


La sedinta publica de ieri, sustinuta de la ora 16.30, nici una dintre partile implicate in procesul desfasurat la Judecatoria Rimnicu Vilcea nu s-a mai prezentat. In aceeasi zi a fost si termenul final al procesului, ocazie cu care partea vatamata a declarat ca nu solicita daune morale. Dupa ce tutorele si curatorul minorei (Florea Burlan, respectiv sotia acestuia, Ana Burlan) au renuntat la daunele morale solicitate initial, in valoare de doua miliarde de lei vechi, si bunicul minorei, Gheorghe Burlan, a considerat ca suma compensatorie propusa de Carmen Paunescu, adica un miliard de lei vechi, este suficienta. La sfirsitul termenului de judecata, Carmen Paunescu a parasit sala de sedinte de mina atit cu fiica sa, Ana Maria, cit si cu Silvia. „Vreau sa le cresc pe amindoua. Consider ca am doua fete“, a spus scurt sotia parlamentarului Adrian Paunescu. Carmen Paunescu a fost obligata de presedintele completului de judecata, judecatorul Rosita Baciu, sa plateasca partii vatamate toate sumele stipulate in intelegerea intervenita intre parti, adica daune morale in valoare de un miliard de lei vechi sau sa-i cumpere un autoturism si un apartament in orice localitate doreste minora. De asemenea, Carmen Paunescu a mai fost obligata sa achite 30 de milioane de lei vechi daune morale si 16 milioane cheltuieli judiciare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII