5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn tilhar a fost capturat de politisti

Un tilhar a fost capturat de politisti

Un tilhar, care a jefuit si lovit mai multe persoane in plina strada, a fost in sfirsit retinut de anchetatori. Timp de un an, agresorul si-a continuat sirul de fapte penale, amenintind victimele cu un cutit in preajma unor institutii ca Spitalul nr. 2 din Rimnicu Vilcea, Casa de Asigurari de Sanatate, consiliul judetean si in fata Scolii de Ofiteri „Panait Donici“. De fiecare data, infractorul a reusit sa fuga cu telefoane mobile, bijuterii si bani.


Nicolae Nitulescu, de 20 de ani, din Pausesti-Maglasi, cunoscut cu antecedente penale, era cautat pentru comiterea a sase infractiuni de tilharie. Prima victima a infractorului a fost o fetita de numai 11 ani. In timp ce mergea spre casa, Roxana M. a fost acostata de un individ care a reusit sa ii smulga telefonul mobil. In luna decembrie 2004, alta rimniceana a fost atacata de Nicolae Nitulescu pe peronul garii din municipiu. Agresorul i-a sustras fetei geanta in care avea suma de 800.000 de lei, actele de identitate, permisul de conducere si cheile de la locuinta. Din cauza loviturilor primite, fata a avut nevoie de trei zile de ingrijiri medicale. Alexandra V. se numara si ea printre victimele tilharului. In luna mai 2005, aceasta a fost atacata de individ cu un cutit, in preajma Casei Sindicatelor din Rimnicu Vilcea. Nicolae Nitulescu a prins-o din spate si a tras-o de par, dupa care i-a furat telefonul mobil.


La numai citeva zile, infractorul a actionat din nou, de aceasta data in preajma Spitalului nr. 2. Cu un briceag, agresorul a amenintat-o pe Maria D., care a fost si ea nevoita sa renunte la un lantisor de aur si un telefon mobil. Desi majoritatea tilhariilor s-au produs seara, victimele au reusit sa retina figura infractorului, recunoscindu-l cu usurinta din fotografii. Cea de-a cincea tilharie comisa de Nicolae Nitulescu a avut-o drept victima pe Otilia T. In apropiere de Consiliul Judetean Vilcea, femeia a fost si ea amenintata cu un cutit, infractorul reusind sa-i sustraga un lantisor si telefonul mobil. Pentru a-si duce la bun sfirsit planurile, atacatorul s-a orientat numai catre victimele de sex feminin, care de obicei nu opun rezistenta. Ultima persoana a fost tilharita in dreptul Scolii de Ofiteri „Panait Donici“. Maria R., din comuna Golesti, a fost jefuita in fata unitatii militare de cercei, bani si telefon mobil. Femeia s-a trezit cu un cutit la git si a fost obligata sa renunte la bunurile sale. Dupa ce a obtinut obiectele, individul a fugit cit l-au tinut picioarele. La audieri, autorul si-a recunoscut faptele, in prezent fiind retinut in arestul politiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS