12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSinistratul Roibu a refuzat o locuinta gratis

Sinistratul Roibu a refuzat o locuinta gratis

Comuna doljeana Breasta a fost ieri-dimineata scena unui adevarat circ. In rolul principal, cel de sinistrat, numitul Ilarie Roibu, care, „afumat“ bine de „cafeaua“ pe care sustinea ca o bause de dimineata, le-a interzis mesterilor care venisera sa-i construiasca o noua locuinta (gratis!) sa mai intre in curtea sa. Ametit de aburii alcoolului si satul sa tot munceasca la ridicarea propriei locuinte, Ilarie Roibu a hotarit sa puna piciorul in prag si sa protesteze fata de munca nedreapta pe care o presta in folos propriu, mai intii prin oprirea muncitorilor la poarta si apoi prin blocarea drumului.


Apa a lovit anul acesta comuna Breasta de sase ori, lasind in urma prapad. Casa lui Ilarie Roibu s-a numarat printre cele mai grav afectate, viitura lasind in picioare un singur perete. Desi hotarirea autoritatilor de a-i construi o locuinta gratuit ar fi trebuit sa-l bucure, Ilarie Roibu nu a tinut cont de bunavointa guvernului si, suparat ca trebuie sa puna si el umarul la construire, a decis sa opreasca lucrarile dupa numai o zi de la inceperea lor. „Au venit la mine miercuri 15 oameni, dintre care doar patru erau mesteri, restul numai femei de la ajutorul social. Pai cum sa trimita dom’ne numai femei? Ce, alea sint bune de ceva? Mesterii s-au uitat o tira si au plecat. Si mi-au mai consumat si curentul, ca si-au incarcat nu stiu ce acumulator de la bormasina. Dupa aia eu am carat betonul si nisipul, eu le-am amestecat. Adica aia au plecat cine stie pe unde si eu muncesc in locul lor! Da’ ce sint eu, dom’ne, bataia lor de joc?!“, a declarat ofuscat sinistratul.


Roibu s-a lasat cu greu convins sa accepte casa


Ilarie Roibu a continuat scandalul, acuzindu-i pe mesteri ca vor sa-l insele, cu toate ca pentru construirea locuintei nu i se cere nici un ban. „Vin la mine, isi fac mendrele si dupa aia pleaca sa-si faca lucrarile lor, chiar daca sint platiti de stat si ar trebui sa munceasca la mine“, a afirmat barbatul. Ceea ce cu siguranta nu stia sinistratul Roibu este ca mesterii au fost angajati sa-i ajute si pe ceilalti sateni, ale caror case sint construite pe banii statului. Si ca sa le arate muncitorilor si autoritatilor cine este seful intregii operatiuni, Ilarie Roibu a decis ieri-dimineata sa blocheze soseaua principala cu materialele de constructie pe care le primise. Zis si facut! A fost nevoie de interventia primarului comunei Breasta, Marin Marcu, si de cea a subprefectului de Dolj, Ion Groza, pentru ca sateanul sa le permita constructorilor accesul pe terenul sau.


„E de neimaginat asa ceva“


Marin Marcu a declarat ca localnicul este cunoscut in comuna ca fiind o persoana recalcitranta, motiv pentru care a si fost parasit de sotie si de copii. „A fost si este prieten cu alcoolul si din cauza ca era ametit bine de tot a fost chiar violent cu cei care venisera sa-i faca o casa. El a facut si puscarie pentru ultraj, pentru ca a agresat un politist din comuna. Oricum, e absolut incredibil ca se intimpla asemenea lucruri. Noi nu dormim ca sa aiba ei materiale si oameni cu care sa-si ridice casa si ei fac scandal ca muncesc prea mult. E de neimaginat asa ceva“, a declarat primarul din Breasta. La rindul sau, Ion Groza a spus ca in urma discutiilor cu sinistratul a reusit sa-l convinga sa accepte construirea locuintei: „Am discutat cu el si a fost de acord sa le permita muncitorilor sa-i construiasca locuinta. Acum a fost pasnic, dar am inteles ca mai devreme a blocat drumul cu lemnul pe care-l adusesera pentru a-i construi casa“. La sfirsitul confruntarilor, „beligerantul“ Ilarie Roibu, care se trezise intre timp din betia provocata de o „cafea“ mai tare, a recunoscut ca a gresit, dar ca nu va accepta niciodata sa munceasca, chiar daca el este cel care va beneficia in final de locuinta. „Pe mine nu ma plateste nimeni pentru munca asta. Pe ei, da!“, a conchis barbatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU