11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident mortal la Leu

Accident mortal la Leu

Un mort si patru raniti grav – bilantul impactului frontal dintre o Dacie si un Aro


Soferul unei Dacii a murit, iar ceilalti patru ocupanti ai masinii au ajuns in stare grava la spital dupa ce autoturismul in care se aflau a fost lovit frontal de un Aro. Elian Manachescu, de 42 de ani, plecase ieri-dimineata, in jurul orei 7.00, spre locul de munca din Craiova, la volanul Daciei proprietate personala. Luase cu el in masina alti patru consateni: Antonie Bica, de 50 de ani, Marian Cosacu, de 32 de ani, Grigorie Mircea, de 37 de ani, si Viorel Mitroiu, de 26 de ani, toti din comuna doljeana Leu. Chiar la iesire din Leu, masina in care se aflau a fost pur si simplu spulberata de un Aro condus de Cristinel Negreanu, de 35 de ani, din Castranova, care, venind din directie opusa, a patruns pe contrasens. Impactul frontal dintre cele doua vehicule a fost devastator. Masina de teren a facut zob Dacia, al carei sofer a mai trait doar citeva minute dupa ciocnire. Ceilalti patru ocupanti ai autoturismului, scosi dintre sfarimaturile masinii de echipajul de descarcerare al pompierilor, au fost transportati in stare grava la Spitalul de Urgenta Craiova.


Aro a incercat sa depaseasca o caruta


Lui Cristinel Negreanu i s-a intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. Daca va fi gasit vinovat, el risca pina la sapte ani de inchisoare. In primele lui declaratii, Negreanu sustinea ca a incercat sa depaseasca o caruta si nu a mai putut evita impactul frontal cu Dacia care venea regulamentar din sens opus.


Asadar, un om a murit, iar alti patru au fost grav raniti, nu doar din cauza unui sofer imprudent, ci si din cauza unei carute care nu avea ce cauta pe drumul national, legea interzicind clar circulatia vehiculelor cu tractiune animala pe drumurile nationale si europene, precum si in municipii. Politistii doljeni dovedesc inca o data ca nu sint in stare sa aplice legea, desi exact pentru asta sint platiti din buzunarul public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS