21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalO nunta de tigani a incins domeniul public

O nunta de tigani a incins domeniul public

200 de tigani au pus-o ieri de nunta intr-o intersectie din Craiova. Cort, mese, fripturi, butoaie de vin si lautari, toate au stat ieri, pe strada Riului, pe post de semafor pentru soferii si pietonii blocati in admirarea spectacolului. Politia Comunitara a urmarit si ea, de peste drum, evenimentul, singura problema identificata fiind… iarba din asfalt. „I-am amendat cu trei milioane pentru calcarea spatiului verde“, a declarat Grigore Marin, sef Birou ordine publica.


Neamurile de romi din Catargiu s-au strins ieri, inca din zori, la locul stabilit: intersectia strazii Riului cu Gheorghe Chitu, chiar in vecinatatea Spitalului de Urgenta. Pina la prinz, peste 200 de nuntasi etnici au umplut scuarul dintre cele doua benzi de circulatie. Pirande invesmintate in tolul sclipitor cel mai cret si impodobite cu toti galbenii din dotare, bulibase de cartier la costum si puradei despuiati, toti au incins chef in plina zi de miercuri si in plin domeniu public. Desi nici soferii, nici pietonii, nu au trecut nepasatori pe linga spectacolul oferit de comunitatea minoritara, nimeni nu a sesizat vreo incalcare a legii ori macar a bunului-simt de viitor cetatean european: maneaua a continuat sa zbiere asurzitor pina la ultimul nivel al Spitalului de Urgenta, nuntasii au incins domeniul public cu dansuri traditionale, iar craiovenii au intepenit pe marginea drumului, admirind spectacolul.


Politia Comunitara evalueaza iarba


Spre amiaza a aparut si Politia Comunitara. Cu un efectiv de trei masini, oamenii legii au descins la locul faptei, pret de zece minute, evenimentul sesizat in plina strada fiind consemnat pe raportul de zi: „Conform prevederilor articolului nr. 255/2003, punctul 2, alineatul nr. 1 – pe zonele verzi care apartin domeniului public sint interzise toate activitatile care duc la distrugerea acestora, organizatorii au fost sanctionati cu suma de trei milioane de lei“, a declarat Grigorie Marin, sef Birou ordine publica din cadrul Politiei Comunitare.


Nunta a continuat, dupa obicei, pina in inima noptii, pe scuarul din carosabil. Potrivit spuselor directorului Politiei Comunitare, Titu Petrescu, astazi se va face o evaluare a pagubelor, in urma carora se vor decide, daca va fi necesar, alte sanctiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII