16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljReprezentantii FRIGORIFER au actionat in judecata DSP Dolj

Reprezentantii FRIGORIFER au actionat in judecata DSP Dolj

Directia de Medicina Preventiva din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj a fost actionata in judecata de reprezentantii depozitului FRIGORIFER din Craiova.


Problemele au aparut inca de la sfirsitul lunii iulie, cind, in urma mai multor controale intreprinse de angajatii directiei, s-a constatat ca nu sint respectate normele igienico-sanitare de depozitare, hotarindu-se acordarea unui termen de doua saptamini in care toate problemele sa fie remediate. Pentru a fi siguri ca nu exista nici un pericol pentru populatie, reprezentantii directiei au revenit la termenul stabilit, cind au constatat ca nu se schimbase nimic. Indignati ca recomandarile lor nu sint luate in seama, acestia au hotarit suspendarea activitatii punctului de lucru al SC CARNEXPOD SA Craiova, sucursala FRIGORIFER, prin decizia numarul 247, din 8 august 2005.


„In termenul de doua saptamini pe care l-am stabilit nu au facut nimic. Am avut apoi surpriza sa constat ca in patru ani nu a mai fost efectuat nici un control in acest depozit angro. Din acest motiv, am dispus suspendarea activitatii conform Legii nr. 98/1994, din cauza conditiilor greu de descris in care se vindeau produsele. Cel mai grav este faptul ca din acest depozit se aprovizioneaza cu alimente cinci judete, numeroase firme din tara desfasurindu-si aici activitatea“, a declarat Bebe Martin, director executiv adjunct al Directiei de Medicina Preventiva din cadrul DSP Dolj.


Depozitul FRIGORIFER functioneaza in continuare


In aceste conditii, reprezentantii institutiei au constatat citeva zile mai tirziu ca depozitul FRIGORIFER functiona in continuare, in ciuda deciziei de suspendarea a activitatii. Conducerea directiei a declarat atunci ca existau doua posibilitati care explicau aceasta situatie: „Fie decizia de inchidere nu a ajuns la administrator, fie se incapatineaza sa nu se conformeze legii, riscind astfel sa intre in conflict cu organele abilitate“.


In ciuda numeroaselor reclamatii, depozitul continua insa sa functioneze si in prezent. Mai mult decit atit, directia a fost actionata in judecata pentru hotarirea luata.


„Am aflat si noi zilele astea ca ne-au dat in judecata. Ne asteptam la acest lucru, mai ales ca nu au vrut sa isi suspende activitatea. Nu stim deocamdata ce decizie va fi luata la nivelul conducerii noastre, saptamina viitoare urmind sa avem o intilnire in acest sens. Pina atunci, am inteles de la juristi ca, pentru a solicita suspendarea deciziei noastre trebuie sa plateasca instantei de judecata o cautiune. Nu stiu insa care esta suma. Nu inteleg insa de ce au apelat la aceasta forma de protest, cind noi ne gindisem sa le intocmim un plan de conformare in care sa fie stipulat sa isi faca treaba cum trebuie. Pe noi nu ne ajuta cu nimic ca depozitul sa fie inchis. Singura noastra preocupare este siguranta cetatenilor care se aprovizioneaza de la acel angro“, a incheiat Bebe Martin.


Decizia de suspendare a fost stabilita in baza citorva documente: incheierea de suspendare nr. 34 din 08.08.2005, procesul-verbal de constatare a conditiilor igenico-sanitare nr. 8766/2691 din 02.02.2005, incheiat de persoanele abilitate ale Serviciului Inspectiei Sanitare din cadrul DSP Dolj, buletine de analiza nr. 2716, 2718 din 20.05.2005 si 3653, 3655 din 16.06.2005, intocmite de Directia Sanitar-Veterinara Dolj, buletine de analiza 1085 – 1086 din 4 august 2005 si 1119 – 1120 din 04.08.2005 din 04.08.2005 intocmite de DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS