17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIsi recunosc vina!

Isi recunosc vina!

Agitatie ieri dis-de-dimineata pe strada Caracal din Craiova, in zona in care a avut loc tragicul accident rutier in care si-au pierdut viata doi dintre cei cinci tineri aflati intr-un Matiz. Zeci de salariati ai primariei craiovene si ai firmei de constructii APOLODOR Comimpex SRL curatau cu lopetile carosabilul de pe DN 6, pe o distanta de citeva sute de metri. Mizga provenind de la camioanele care lucreaza la santierul apartinind SC APOLODOR SRL era adunata gramezi pe marginea drumului. Incet-incet, carosabilul a fost curatat de mocirla care acoperise o banda si jumatate din cele doua. Adica exact pe unde a trecut Matizul cu cei cinci tineri.


Conform raportului politiei, accidentul a avut loc „din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, carosabil umed acoperit cu mizga“.


Dar cine a adus mizga acolo, pe un drum care in rest era uscat si curat? Doar camioanele care carau mocirla din santierul amintit si pe care au insirat-o pe asfalt!


Am vrut sa punem o intrebare factorilor de raspundere: De ce a fost nevoie sa moara acei tineri pentru ca legea sa fie respectata?


Din partea primariei nu am gasit pe nimeni pentru a ne da un raspuns. Poate chiar n-aveau ce sa ne spuna. Din partea APOLODOR, a raspuns seful santierului de la Craiova, ing. Bogdan Schiopu: „Acum sint in pauza de masa. Nu aveti voie sa intrati si sa fotografiati santierul pentru ca asa a impus beneficiarul. Noi respectam legea. Spalam fiecare autovehicul care iese din santier, avem rampa pentru asa ceva si curatam soseaua in fiecare zi“.


Pardon? Miercuri, acelasi sef de santier spunea altceva: „Am avut pina de curind o rampa de spalare a rotilor camioanelor care ies de aici, dar, din cauza lucrarilor si a ploilor din ultimul timp, aceasta este ocolita acum de masini“. Aceasta ar fi una! In ceea ce priveste mizga din cauza careia a derapat Matizul, aceasta nu se depusese intr-o zi. Pentru acest lucru seful de santier a gasit o explicatie: „Accidentul nu are nici o legatura cu noi! Sint aproape cinci sute de metri de la iesirea din santier pina acolo. Acel noroi nu este de la noi!“. Ba da! Dira de noroi lata cit aproape jumatate de strada se intinde de la iesirea din santier si pina la Daewoo. Peste cinci sute de metri. Deci, noroiul din cauza caruia a derapat Matizul provine de la santierul SC APOLODOR Comimpex SRL. Si nu era din ziua aceea, pentru ca o asemenea cantitate de mizga se depune pe carosabil in timp indelungat. In nici un caz strada nu a fost curatata zilnic. Poate niciodata. Oare cine este vinovat moral de moartea acelor tineri pentru ca soseaua era acoperita cu mizga in loc sa fie curata? Acum s-au deplasat sa spele asfaltul? Dupa ce au murit acei ingeri de copii? Prea tirziu!


Nu ne ramine decit sa ne imaginam ce s-ar intimpla daca toate astea s-ar petrece in Germania, Italia, Franta, SAU, sau Regatul Unit? Probabil ca a doua zi asfaltul ar fi lustruit, iar antreprenorul respectiv ar fi inlocuit.


Supravietuitorii trec prin momente grele


Alexandru Muscar, unul dintre cei trei supravietuitori ai gravului accident din seara zilei de 23 august, a fost externat ieri. Baiatul nu este complet refacut si nu isi aminteste cele intimplate, dar medicii au considerat ca ii va fi mult mai bine acasa. In drum spre iesirea spitalului, Alexandru a cerut sa-si vada prietenul, pe Edi Ureche, aflat la Terapie intensiva. Avind in vedere faptul ca starea acestuia este inca destul de delicata, vizita a durat doar citeva minute. Cind a iesit, ochii lui Alexandru erau plini de lacrimi, iar singurele lui cuvinte au fost: „Stiam ca este grav, dar nu ma asteptam sa arate asa de rau“. Cu toate acestea, medicii au spus ca starea lui Edi s-a stabilizat imbunatatindu-se considerabil, hemoragia interna a incetat, iar coma este acum superficiala. (R.P.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII