13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutopsie la 40 de grade in curtea spitalului

Autopsie la 40 de grade in curtea spitalului

Patroana unei firme din Bucuresti, al carei angajat a decedat miercuri intr-un accident de circulatie petrecut pe raza comunei doljene Galicea Mare, acuza conditiile greu de imaginat pe care le-a gasit la morga Spitalului Bailesti


Un sofer de tir si-a pierdut viata intr-un accident rutier petrecut miercuri, in jurul orei 15.00, pe raza comunei doljene Galicea Mare. Daniel Stefan, de 36 de ani, din comuna Domnesti, judetul Ilfov, in timp ce conducea un autotir marca Renault pe DN 56, pe raza comunei Galicea Mare, a pierdut controlul volanului din cauza neatentiei in conducere. Masina a parasit soseaua si s-a rasturnat intr-un lan de griu, conducatorul auto murind pe loc, strivit intre sfarimaturile cabinei. Cadavrul victimei a fost transportat la morga Spitalului Bailesti, in vederea efectuarii autopsiei.


Cu vata si formolul de acasa, pentru autopsie


Eugenia Caragui, patroana firmei SC ION MOS SRL Bucuresti, al carei angajat fusese soferul Daniel Stefan, a venit personal la Bailesti pentru a afla ce s-a intimplat. Femeia a fost socata de conditiile gasite la morga spitalului din aceasta localitate doljeana: „Am venit de la Bucuresti inca de miercuri seara. Cind am vazut conditiile de la morga din Bailesti, nu mi-a venit sa cred ca exista asa ceva in România. Morga este, de fapt, o camera insalubra, cu tencuiala cazuta, cu apa pe jos, in care plutesc bucati de organe, fara usi, fara frigider, asa cum ar trebui, astfel ca mortii sint tinuti la aceeasi temperatura cu cea de afara. Am vrut sa luam corpul soferului nostru cu o masina de-a noastra, sa-l ducem macar la morga din Craiova, daca nu chiar la Bucuresti, unde exista conditii normale, dar ni s-a spus ca nu se poate“.


Surprizele neplacute au continuat si ieri, cind trebuia sa aiba loc autopsierea cadavrului soferului Daniel Stefan. „Am venit la spital pe la ora 10.00 si am gasit mortul pe o masa din curtea spitalului, in soare, innegrit tot, in fata a ceea ce numesc ei morga. Nu mi-a venit sa cred, pentru ca nici macar un ciine mort nu-l tii asa. M-am dus la directorul spitalului sa-l intreb cum de se poate tine asa un mort, dar mi-a spus ca nu stie de nici un mort, desi venise la serviciu de citeva ore. Apoi i-au facut autopsia. I-au scos creierul si, dupa ce, chipurile, l-au analizat i l-au bagat in burta, invelit in vata, ca sa nu se umfle. Vata m-au pus pe mine sa cumpar pentru autopsie, pentru ca ei n-aveau, iar cu formolul noroc ca am venit eu de la Bucuresti… Mortul l-am spalat eu si cu baietii cu care venisem, pentru ca cei de la spital nu s-au obosit, iar apa ca sa-l spalam am carat cu sticlele de la un robinet, ca nu aveau la morga“, povesteste Eugenia Caragui. Femeia considera ca astfel de conditii, precum cele descrise de ea, sint de-a dreptul inumane: „Este de-a dreptul inuman ce se intimpla la Spitalul din Bailesti. Nu inteleg cum se poate intimpla asa ceva intr-o tara care pretinde ca vrea sa intre in Uniunea Europeana. Voi informa Ministerul Sanatatii despre ceea ce am vazut acolo, pentru ca este de-a dreptul incredibil“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS