11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn italian, consumator de marijuana, s-a stabilit la Lelesti

Un italian, consumator de marijuana, s-a stabilit la Lelesti

Un italian din Brescia, provincia Lombardia, traieste de 13 ani in comuna Lelesti, din judetul Gorj. Mario Bodini, de 53 de ani, s-a casatorit cu o românca si a decis sa se stabileasca in România, pentru a trai alaturi de femeia vietii lui. Mario spune ca vrea sa moara in tara noastra. Cu toate acestea, italianul risca sa faca inchisoare, pentru ca, in urma cu citiva ani, la locuinta acestuia, politistii au gasit citeva grame de heroina. Mario Bodini a fost condamnat la trei ani de inchisoare, dar a facut recurs impotriva sentintei. Italianul recunoaste ca toata viata a fumat marijuana, care, spune el, este la fel ca o simpla tigara si este mai putin nociva decit alcoolul.


Mario Bodini este suporter al echipei de fotbal AC Milan, este iubitor de animale, isi iubeste mult sotia si ii place sa consume marijuana. Acest stil de viata al italianului, de 53 de ani, l-a adus in situatia sa intre la inchisoare, pentru consum de droguri. La locuinta acestuia, politistii au gasit citeva grame de canabis si niste cartuse de manevra. Mario a fost condamnat la trei ani de inchisoare de o instanta de judecata din Gorj, dar a facut recurs impotriva sentintei. „Am fost condamnat la trei ani pentru sase grame de marijuana si pentru niste gloante de manevra. Si cumnatul meu a fost condamnat la inchisoare cu suspendare, dar el nu are nici o vina. Amindoi am facut recurs la Curtea de Apel Craiova, pentru ca ni s-a parut pedeapsa prea aspra. Procesul se va judeca in toamna. Nu se poate sa merg la puscarie pentru citeva grame de canabis. Am cultivat citeva plante de canabis pentru mine“.


Italianul recunoaste ca fumeaza marijuana, despre care spune ca este mai putin nociva decit alcoolul: „Toata viata mea am fumat marijuana. In Italia, nu se pedepseste cu inchisoarea daca ai o cantitate mica de marijuana si nu vinzi la altii. Acolo se da numai o amenda. Prima data am fumat marijuana la 20 de ani. Marijuana nu da dependenta, cum da hasisul, de exemplu, ci doar o stare de liniste. Este mai rau alcoolul decit marijuana. In Italia mor in fiecare an mii de oameni din cauza alcoolului“.


Mario este suporter al echipei AC Milan


Casa din comuna gorjeana Lelesti a italianului Mario Bodini poate fi remarcata imediat, prin faptul ca la etajul acesteia flutura trei steaguri: al României, al Italiei, iar intre acestea se afla steagul echipei de fotbal favorite, AC Milan. Cu toate ca este rossonero, Mario isi aminteste de perioada in care la Brescia jucau cei trei români ai „generatiei de aur“ – Hagi, Sabau si Raducioiu – , iar antrenor era Mircea Lucescu. „Mergeam la toate meciurile Bresciei, cind aici jucau cei trei români. Echipa juca foarte bine atunci. Imi aduc aminte de un gol marcat de Hagi in meciul cu Udinesse. A dat un gol extraordinar din lovitura libera“.


Italianul are grija de ciinii fara stapin


Mario considera ca familia lui este acum la Lelesti si crede ca va muri in România. Italianul spune ca are o casa asa cum si-a dorit si o sotie pe care o iubeste si pentru care s-a stabilit la Lelesti. Mario spune ca tot ceea ce ii place in România este sotia lui, Tamara, de 45 de ani, din Bumbesti Jiu, pe care a cunoscut-o in Italia. „Cauta de lucru. Era intr-un parc, unde de obicei se string emigrantii aflati in cautarea unui loc de munca. Am vazut-o si i-am propus sa lucreze la mine acasa, sa imi faca menajul“. La scurt timp, Mario s-a indragostit de românca si a vindut tot ce avea in Italia si s-a mutat cu ea in Gorj. In Italia, acesta avea o locuinta, o statie de benzina si un magazin de legume. Acum, el are un mic bar in Tirgu Jiu si altul in Lelesti. Mario spune ca afacerile merg prost in România, iar viata este doar in alb si negru: „Nu se poate compara viata de aici cu cea din Italia. Aici, viata este in alb si negru, iar in Italia este colorata. Trebuie ca românii sa isi schimbe in primul rind mentalitatea. Oamenii sint prea invidiosi“.


Mario este si un mare iubitor de animale. In curtea casei lui traiesc 24 de ciini si sapte pisici. Multi dintre ciinii pe care ii are i-a luat de pe strada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS