17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDurerea ii uneste pe oameni

Durerea ii uneste pe oameni

Dezastrul care s-a abatut asupra României in ultimele zile a afectat si judetul Dolj, 15 localitati cazind prada viiturilor. Numarul locuintelor inundate a ajuns la peste 1.000, iar dintre acestea peste 100 au fost grav avariate. Oamenii s-au vazut nevoiti sa-si paraseasca gospodariile si agoniseala de-o viata, multi dintre ei raminind doar cu hainele de pe ei. Curtile mustesc de apa, iar terenurile agricole s-au transformat in adevarate orezarii. Durerea oamenilor este fara margini, dar au totusi puterea sa spuna: „O luam de la capat cu ajutorul lui Dumnezeu si al semenilor nostri“.


Mitropolia Olteniei face apel umanitar catre enoriasi


Preotii parohiilor din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei vor lansa, incepind de astazi, apeluri umanitare pentru stringerea banilor necesari ajutorarii victimelor inundatiilor.


Donatiile se primesc atit la Catedrala Mitropolitana „Sfintul Dumitru“, din Craiova, cit si la parohiile de care apartin enoriasii. „Colectele sint organizate atit pentru sinistratii din judet si din zona Olteniei, cit si pentru oamenii din alte zone ale tarii. In prima faza, credinciosii vor putea oferi bani. Pe parcurs vom organiza si colecte de haine sau alimente“, a mentionat Gheorghe Cioiu, purtator de cuvint al Mitropoliei Olteniei. Atit la Catedrala Mitropolitana, cit si la celelalte parohii din Craiova, zilnic, intre orele 7.00 si 19.00, va fi desemnata o persoana care va primi donatiile si va elibera chitante pentru banii depusi.


Saptamina viitoare, Mitropolia Olteniei va deschide si un cont la o banca, unde doljenii vor putea dona bani pentru sinistrati.


Campanie de ajutorare pentru sinistrati


Administratia doljeana a demarat ieri primele actiuni umanitare pentru ajutorarea sinistratilor care au avut de suferit de pe urma inundatiilor din ultimele zile. In Piata Prefecturii din Craiova va fi instalat un cort, unde doritorii pot sa-i ajute pe doljeni cu donatii in bani si alimente neperisabile, ulei, zahar, conserve, apa minerala. De asemenea, in 30 de locatii din municipiu se vor constitui puncte de colectare a ajutoarelor. Partidele politice nu s-au lasat nici ele mai prejos. Alianta D.A. PNL-PD si-a intocmit ieri un plan de actiune in acest sens. Oamenii puterii vor colecta materiale de constructii (ciment, vopsea, cherestea) pentru refacerea caselor distruse de ape, precum si obiecte de uz casnic, dar si piine si apa minerala. Reprezentati ai PNL au plecat ieri la Mischii, una dintre comunele grav afectate de inundatii. Liberalii au livrat sinistratilor 250 kg de faina, orez, 250 de batoane de salam, 700 de piini si 4.000 de litri de apa minerala. Deputatul PNL Horatiu Buzatu va pune de astazi la dispozitie pentru colecta toate cabinetele sale parlamentare din judet, in localitatile Bailesti, Calafat, Filiasi, Bechet, Giurgita. Organizatia municipala PNL Craiova va avea puncte de colectare in zona Spitalului de Urgenta, la intrarea in Parcul „Nicolae Romanescu“, in fata Teatrului National, in cartierul Craiovita Noua (Orizont) si in cartierul Lapus (vizavi de tirgul comercial SUCPI). O actiune de acest gen va fi demarata simbata si de PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS