12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn agent de vinzari si-a insusit banii firmei

Un agent de vinzari si-a insusit banii firmei

Marian Laurentiu Rizea, de 30 de ani, a luat peste 30 de milioane de lei de la societatea SC TDG din Rimnicu Vilcea, unde era angajat ca agent de vinzari. In februarie 2005, administratorul societatii, Ovidiu Rizea, a observat ca Laurentiu Rizea utilizase in scop personal un chitantier, pe care l-a folosit pentru mai multe plati efectuate de SC Play Electro SRL. El a emis catre societatea respectiva 11 chitante si a incasat suma de 32.377.142 de lei, bani pe care nu i-a depus la casieria societatii.


La audieri, Marian Rizea a recunoscut ca a emis cele 11 chitante, a incasat banii si nu i-a depus la firma. El a mentionat ca folosise in interes personal aproximativ 8,1 milioane de lei, iar diferenta de bani i se cuvenea, deoarece reprezentantii firmei la care lucra i-ar fi retinut ilegal din salariu 27 de milioane de lei pentru convorbirile telefonice. „Apararea s-a dovedit a fi nefondata, deoarece la nivelul societatii se stabilise un plafon maxim al convorbirilor telefonice in interes de serviciu de 1,5 milioane de lei, iar in acea perioada, Marian Rizea a efectuat convorbiri a caror valoare a fost cuprinsa intre 5,2 si 13,4 milioane de lei. Din probele administrate rezulta ca el se face vinovat de infractiunea de delapidare, dupa ce si-a insusit suma de bani din gestiunea societatii“, a spus procurorul Nistor Calin, de la Parchetul de pe linga Judecatoria Rimnicu Vilcea.


Reprezentantii societatii pagubite au anuntat ca se vor constitui parte civila in instanta cu suma luata de Marian Rizea si care nu a fost recuperata intre timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS