10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgentia Domeniilor Statului nu sta bine la bilant

Agentia Domeniilor Statului nu sta bine la bilant

Functionarii ADS, platiti sa apere proprietatea statului, sint complici prin tacere cu toti cei care le-au sterpelit de sub nas paminturile


Agentia Domeniilor Statului, institutie abilitata sa incheie contracte de vinzare-cumparare de actiuni, contracte de exploatare a terenurilor din proprietatea statului, contracte de concesiune si contracte de arenda, are de recuperat de la partenerii contractuali 3.120 de miliarde de lei. Pentru ca procesul de recuperare a banilor este destul de greoi, guvernul a emis zilele trecute o ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru accelerarea recuperarii sumelor de bani datorate Agentiei Domeniilor Statului (ADS) de catre partenerii contractuali. Potrivit ordonantei de urgenta aprobate, contractele de vinzare-cumparare de actiuni incheiate de ADS constituie titluri executorii. In acest fel, agentia nu va mai fi nevoita sa apeleze la instanta daca va considera necesar sa anuleze un contract cu un partener care se dovedeste rau-platnic. De asemenea, ADS i s-a dat posibilitatea sa modifice contractele (prin realizarea de novatii, subrogatii, modificarea de pacte comisorii), pentru a asigura o mai buna executare a acestora. Noua ordonanta de urgenta stabileste ca dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 25/2002, privind unele masuri de urmarire a executarii obligatiilor asumate prin contractele de privatizare a societatilor comerciale, precum si dispozitiile Capitolelor 8, 9 si 10 din OUG nr. 51/1998, privind valorificarea unor active bancare, se aplica si Agentiei Domeniilor Statului, in calitate de institutie implicata in procesul de privatizare.


Cu toate noile puteri cu care a fost investita, ADS ramine un organism aproape mort, caruia i s-au luat cu japca zeci de hectare de teren fara ca vreunul din functionarii acestei institutii sa miste un deget. In Craiova, ADS a ramas fara cele mai valoroase terenuri situate in imediata vecinatate a suprafetelor intravilane sau de-a lungul drumurilor europene care traverseaza orasul. Functionarii ADS, platiti sa apere proprietatea statului, sint complici prin tacere cu toti cei care le-au sterpelit de sub nas paminturile. Schimbarea sefului ADS nu inseamna neaparat si schimbarea mentalitatii sutelor de functionari din subordine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS