10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolitist din Calafat, beat la volan

Politist din Calafat, beat la volan

Din cauza reflexelor diminuate de alcool, agentul Dinca s-a proptit cu un Espero in remorca unei Dacii


Un politist calafetean este cercetat de superiorii sai, dupa ce s-a suit baut la volan si a produs un accident de circulatie. Protagonistul acestei intimplari este agentul-sef adjunct Ion Dinca, din cadrul camerei de serviciu a Politiei municipiului Calafat.


Intimplarea s-a petrecut in noaptea de vineri spre simbata, cind agentul Dinca a imprumutat masina varului sau – un Daewoo Espero – si a plecat sa faca o vizita in comuna doljeana Maglavit.


Nu era singur, ci insotit de amicul si superiorul sau, Ioan Ungureanu, ofiter in cadrul Biroului de Investigatii Criminale, tot la Calafat. Dupa ce s-au cinstit serios cu niste prieteni, cei doi politisti s-au suit in masina, sa se intoarca acasa. In Golenti, agentul Dinca – ale carui reflexe de sofer lasau de dorit dupa paharele date pe git – n-a observat la timp o Dacie cu remorca, infigindu-se cu Espero direct in ea.


Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime, insa agentul Dinca a festelit-o rau de tot, dupa ce colegii sai de breasla i-au pus fiola.


„In urma testarii cu etilotestul electronic, a rezultat ca politistul calafetean aflat la volan se afla sub influenta alcoolului. A fost sesizat Consiliul de Disciplina al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj, care urmeaza sa propuna inspectorului-sef masurile de sanctionare disciplinara cuvenite pentru aceasta fapta“, a precizat comisarul Ion Badea, adjunctul sefului IJP Dolj.


Agentul Ion Dinca era asteptat in cursul dupa-amiezii de ieri sa dea explicatii pentru fapta sa in fata Consiliului de Disciplina. Problemele sale nu se opresc insa aici.


Dupa accident, politistul calafetean a fost condus la spital de colegi, pentru a i se recolta singe in vederea stabilirii alcoolemiei. Rezultatul analizei este asteptat in cursul acestei saptamini, iar, daca depaseste 0,8 la mie, agentul de politie se va alege si cu dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului. Pina una-alta, politistul a ramas fara permis de conducere, basca faptul ca trebuie sa-i repare masina varului sau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS