17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident de munca mortal la CET 2 Craiova

Accident de munca mortal la CET 2 Craiova

Un operator chimist de la CET 2 Craiova a murit in urma unui accident de munca petrecut in noaptea de miercuri spre joi, in incinta unitatii in care isi desfasura activitatea.


Alexandru Lupu, de 41 de ani, trebuia sa verifice o vana intr-un camin de purjare. In timp ce cobora pe scara metalica, fara sa aiba pic de lumina, operatorul s-a dezechilibrat si a cazut de pe scara, in gol, aproximativ cinci metri – inaltime comparabila cu etajul al doilea al unui bloc de locuinte. Muncitorul s-a ales cu traumatisme si fracturi multiple.


Un echipaj al Serviciului de Ambulanta Dolj s-a deplasat la fata locului, pentru a acorda primele ingrijrii medicale si a transporta victima la spital. Pe drum, Alexandru Lupu a facut stop cardiac si a fost supus manevrelor de resuscitare. Incercarile de readucere la viata au continuat mai mult de o jumatate de ora si in camera de garda a SMURD de la Spitalul de Urgenta Craiova, insa fara succes.


Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Dolj a demarat cercetarile in vederea stabilirii conditiilor in care s-a produs tragedia. „Deocamdata, luam declaratii de la locul accidentului, urmind ca in termen de zece zile sa finalizam cercetarile preliminare si sa inaintam rezultatele Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova“, a declarat Silviu Poenaru, seful Compartimentului Securitate si Sanatate in Munca din cadrul ITM Dolj.


In functie de rezultatul autopsiei si de celelalte probe care se vor aduna la dosar, procurorii vor dispune masurile corespunzatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS