5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistii din Olt, in vizorul comandantului IJP

Politistii din Olt, in vizorul comandantului IJP

Noua conducere a Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Olt a trecut la masuri dure impotriva politistilor care nu-si fac datoria. Comandantul institutiei, chestorul Ion Stoica, a spus ca aproximativ 20 de sefi de post din judet s-au ales in ultima luna cu diverse pedepse: „De cind am ajuns la conducerea IJP Olt, am reusit sa aflu multe lucruri. Printre acestea, am aflat ca in mediul rural sint cele mai multe probleme. Avem cazuri de politisti care sint pe functii de o viata intreaga, iar oamenii din localitatile respective s-au obisnuit prea mult cu ei, ca sa nu zic altceva. Acesti politisti au ajuns sa nu mai actioneze pentru prevenirea infractiunilor asa cum trebuie si se impunea o schimbare a situatiei. E o perioada in care multi politisti se vor simti deranjati, dar… asta e situatia“. Cele mai multe sanctiuni au constat in schimbarea din functie a sefilor de post. Printre localitatile in care au avut loc astfel de schimbari se numara Verguleasa, Daneasa, Curtisoara, Dobrosloveni, Leleasca, Dobroteasa, Valea Mare.


Judet cu zece politisti de proximitate


Cu prilejul deschiderii primului curs de analiza tranzactionala pentru politistii de proximitate, chestorul Ion Stoica le-a tinut ieri acestora lectii despre atributiile si responsabilitatile care le revin prin lege.


Fiind printre primele persoane care au implementat acest program in tara, seful politistilor din Olt s-a aratat nemultumit de mentalitatea pe care a intilnit-o in judet printre cadrele de politie si a promis ca lucrurile se vor schimba. Pentru ca populatia sa inteleaga cit mai bine ce reprezinta un politist de proximitate, se vor organiza intilniri cu directorii de unitati scolare, diriginti, reprezentanti ai asociatiilor de proprietari etc.


In acelasi scop se vor tipari pliante si autocolante care vor contine poza fiecarui politist de proximitate, cu numerele de telefon la care acesta va putea fi gasit la nevoie, precum si amanunte despre atributiile lor. Nu in ultimul rind se vor incheia parteneriate cu toate institutiile publice din judet. Chestorul Ion Stoica a precizat ca au avut loc sedinte cu toti sefii de servicii si birouri din IJP Olt, pentru ca politistii de proximitate sa fie lasati sa-si faca meseria pentru care sint platiti.


„Din discutiile pe care le-am avut pina acum cu politistii de proximitate, am descoperit motivul pentru care nu au fost lasati pina acum sa-si faca datoria: erau folositi in activitati diverse de catre tot felul de sefi care, practic, nu trebuia sa apeleze la ei. Politistii de proximitate au responsabilitati stabilite prin lege si au un statut propriu. I-am avertizat pe sefii care i-au folosit in alte scopuri decit cele stabilite prin lege sa inceteze cu asemenea practici“, a declarat Stoica.


El a mai precizat ca programul politiei de proximitate va ocupa un rol special in preocuparile sale la cirma IJP. In judetul Olt lucreaza zece politisti de proximitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS