16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalHotul de proiectoare, trimis in judecata

Hotul de proiectoare, trimis in judecata

Craioveanul Marius Cosmin Costache avea mania de a demonta farurile de ceata de la autoturismele Daewoo Cielo si Matiz


Un tinar din Craiova a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova pentru sapte infractiuni de furt calificat. Asa cum il descriu procurorii, Marius Cosmin Costache, de 19 ani, era genul de hot pretentios, care se specializase in demontarea, pe timpul noptii, a farurilor de ceata de la masinile Daewoo. In rest, nu fura nimic altceva de la autoturismele respective.


Dupa cum au retinut oamenii legii in rechizitoriu, Costache a reusit sa demonteze si sa sustraga proiectoarele de la sapte masini parcate in Craiova. Astfel, in noaptea de 12/13 ianuarie 2005, folosindu-se de o surubelnita, tinarul a demontat si sterpelit cele doua proiectoare fixate in spoilerul unui Cielo alb, cu numarul de inmatriculare DJ-12-PNA, masina pe care proprietarul, Nicolae Arthur Andritoi, o parcase in spatele blocului G din cartierul Piata Garii. Hotul a vindut apoi cele doua proiectoare unui individ cunoscut intimplator, contra sumei de doar 400.000 de lei, adica de patru ori mai putin decit valoarea lor din magazinele de specialitate.


Pe 21/22 ianuarie, Costache a sustras in acelasi mod un far de ceata de la un Cielo verde, cu numarul de inmatriculare DJ-06-HCX, masina lui Mircea Doana, pe care acesta o parcase in spatele blocului 59 IV A1. Pentru ca, atunci cind a scos proiectorul, geamul acestuia s-a spart, hotul si-a dat seama ca nu are sanse sa-l mai vinda, asa ca l-a aruncat.


Cind Cielo, cind Matiz


In noaptea de 3/4 februarie, cu putin inainte de ora 23.00, Marius Costache a dat o noua lovitura. Folosindu-se tot de o surubelnita, a desprins cele doua proiectoare montate in bara de protectie a Matizului cu numarul DJ-15-DAV, pe care Danut Nita il parcase in fata blocului G de pe bulevardul Dacia. A vindut cele doua faruri de ceata craioveanului Gabriel Golea, tot pentru 400.000 de lei. In seara urmatoare, Costache a mai incercat sa lase un Matiz fara proiectoare. De data aceasta era vorba despre masina lui Constantin Neagoe, inmatriculata sub numarul DJ-83-NEA, parcata in cartierul Rovine, in fata blocului D 11. Hotul a scos proiectorul din stinga, insa n-a mai reusit sa-l scoata si pe cel din dreapta, care s-a fisurat in momentul in care era fortat, asa ca s-a lasat pagubas.


Tot in Rovine a mai dat o lovitura pe 8 februarie, in jurul orei 22.00. Si de aceasta data era vorba de un Matiz, cu numarul de inmatriculare DJ-69-DIA, care ii apartinea lui Dorel Octavita Dinu, pe care acesta il parcase in fata blocului F 10. Dupa ce s-a asigurat ca nu-l vede nimeni, Costache a demontat cele doua proiectoare din spoilerul masinii, vinzindu-le a doua zi pentru (cum altfel!) 400.000 de lei lui Marius Leonid Bezna.


In seara urmatoare a mai pradat un Matiz. Este vorba despre masina cu numarul DJ-70-AMA, apartinind Amaliei Cirstea, parcata in fata blocului 23 de pe bulevardul Dacia. Hotul a lasat-o pe femeie fara proiectoare la masina, apoi le-a vindut pentru aceeasi suma craioveanului Marius Patru. Citeva zile mai tirziu a dat o noua lovitura. Costache a demontat si sustras un far de ceata al Matizului cu numarul DJ-06-DAY, pe care Mihai Virzaru il parcase in fata blocului 21 C de pe Calea Bucuresti.


Procurorii au retinut in sarcina lui Marius Cosmin Costache un numar de sapte infractiuni de furt calificat. Audiat in legatura cu aceste fapte, hotul si-a recunoscut vina, ba chiar a dat detalii in legatura cu locurile unde ascunsese bunurile furate si clientii carora le vinduse asemenea bunuri. Pentru faptele sale, Costache risca pina la 15 ani de puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS