17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

In dosarul Fondului National de Acumulare, CEC si CNVM ar putea raspunde civil


Tribunalul Bucuresti, care judeca dosarul privind fraudarea Fondului National de Acumulare (FNA), urmeaza sa hotarasca daca va introduce CEC si CNVM ca parti responsabile civil in acest caz. Si la termenul de ieri, Maria Vlas a facut deliciul publicului prin insistenta sa de a ramine dupa gratii, motivind ca se simte amenintata. Asociatia Nationala a Investitorilor la FNA a invocat, ieri, un raport de expertiza potrivit caruia intre SC Sov Invest SA si SC CEC SA ar fi fost incheiat un contract privind achizitionarea de unitati de fond FNA. Reprezentantul investitorilor a sustinut ca acest contract ar fi fost facut fara respectarea legislatiei. El a mai spus, citeaza agentia Mediafax, ca, in baza acestui contract preferential, CEC ar fi investit la FNA zece miliarde de lei si ca ar fi rascumparat 20 de miliarde de lei, pagubind investitorii FNA. Introducerea in acest dosar a CNVM are la baza faptul ca aceasta institutie ar fi trebuit sa numeasca un administrator in momentul suspendarii activitatii SC Sov Invest SA, ceea ce nu s-a intimplat. Dupa indelungi discutii, Vlas a rasuflat usurata cind a aflat ca va ramine in arest.


Consilierii doljeni intreaba la Bucuresti daca sint incompatibili sau nu


Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Dolj a hotarit, in cadrul sedintei extraordinare de ieri, sa ceara parerea ministerelor de resort in ceea ce priveste posibila incompatibilitate intre functii a unor consilieri care sint in acelasi timp si la sefia unor institutii deconcentrate ale statului. Unul dintre cazuri este cel al Dianei Busoi, consilier judetean PD si inspector scolar general al ISJ Dolj. „Am ordinul de numire in functie. Nu reiese ca postul ar fi de functionar public. In consecinta, o sa facem o solicitare catre Ministerul Educatiei pentru a clarifica problema“, a spus Gheorghe Barbarasa, secretarul general al CJ Dolj, consultat fiind in problema respectiva. Presedintele CJ, Ion Prioteasa, a cerut apoi ca astfel de solicitari sa se faca tuturor ministerelor de resort in subordinea carora unii consilieri judeteni indeplinesc functii de conducere.


S-a sinucis din dragoste


Un tinar din municipiul Tirgu Jiu s-a sinucis in urma unei deceptii in dragoste. Daniel Robert Vladutoiu, de 20 de ani, s-a aruncat in gol, miercuri seara, de pe un bloc cu zece etaje, situat in cartierul 9 Mai, decedind pe loc. Potrivit rudelor victimei, acesta a fost foarte afectat de faptul ca a fost parasit de iubita. Purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, Cornelia Micu, a spus ca tinarul a mai avut o tentativa de suicid, in urma cu mai mult timp, cind a inghitit o cantitate mare de medicamente.


Senatorul doljean Irinel Popescu va candida pentru o functie de vicepresedinte al PUR


Senatorul de Dolj Irinel Popescu va candida pentru o functie de vicepresedinte la nivel national al PUR, in cadrul Congresului National al acestei formatiuni politice, care va avea loc simbata, la Bucuresti. Pentru cele 11 posturi de vicepresedinti concureaza 23 de candidati. Delegatia doljeana care va participa la congres va fi compusa din 48 de persoane, dintre care opt sint candidate pentru functii din structurile de conducere ale PUR. Printre acestea, se afla si Constantin Dascalu, care candideaza la un loc in Biroul Permanent, din care face parte si in prezent. Printre propunerile privind modificarea statutului partidului se gaseste si reducerea numarului de membri din Biroul Permanent, care in prezent atinge cifra 150. Votul delegatilor pentru desemnarea conducerii PUR va fi secret.


Spectacol dedicat Zilei Europei


Teatrul Liric „ Elena Teodorini“ din Craiova organizeaza, cu prilejul zilei de 9 Mai, Ziua Europei, un spectacol extraordinar, sub conducerea muzicala a maestrului Florian-George Zamfir. Programul cuprinde uverturi, arii si coruri celebre din „Contesa Maritza“ de E. Kalman, „Turandot“ de G. Puccini, „Barbierul din Sevilla“ de G. Rossini, „Nabucco“ si „Traviata“ de G. Verdi, si „Carmen“ de G. Bizet. Solistii spectacolului vor fi Magda Gruia, Diana Tugui, Mihaela Popa, Stelian Negoescu, Ioan Cherata, Sorin Draniceanu, Adrian Zamfir, precum si corul si orchestra Teatrului Liric. Maestru de concert va fi Dan Bozgan, iar maestru de cor Pavel Sopov. Spectacolul este programat pentru 9 mai, ora 18.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS