13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvocatul Blendea, protagonistul unui spectaculos accident de circulatie

Avocatul Blendea, protagonistul unui spectaculos accident de circulatie

• Fostul procuror, aflat la volanul unui Cielo, a lovit un Opel din spate • La Spitalul de Urgenta Craiova, unde fusese dus pentru stabilirea alcoolemiei, a stins lumina in Urgenta, apoi a incercat sa dispara, sarind pe geamul unui cabinet


Un fost procuror, acum avocat, a produs un spectaculos accident de circulatie, in noaptea de marti spre miercuri, pe Calea Bucuresti din Craiova.


In jurul orei 0.50, avocatul Cristian Blendea, de 46 de ani, aflat la volanul autoturismului Cielo, cu numarul de inmatriculare DJ-02-LEX, se deplasa pe Calea Bucuresti catre Lapus. In masina se mai aflau Lavinia Doina Fetica, de 30 de ani, din Poiana Mare, care ocupa locul din dreapta soferului, si Emanuel Savu, de 44 de ani, din Craiova, pe bancheta din spate. Dupa ce a depasit benzinaria OMV, masina avocatului a tamponat violent din spate un Opel decapotabil, cu numarul de inmatriculare DJ-22-RIC.


„Mergeam catre Lapus cu masina, insotit de doi prieteni (Ionut Emilian Enache si Adrian Voinea – n.r.). Cind am ajuns in locul in care linia de tramvai se desparte, am incetinit, pentru a traversa sinele si portiunea cu piatra cubica. In acel moment am simtit o lovitura puternica in spatele masinii. Am oprit si, dupa ce ne-am dezmeticit, am coborit sa vedem ce se intimplase. Ne lovise din spate un Cielo albastru. Pentru ca nici unul dintre cei trei ocupanti ai acestei masini nu mai misca, am chemat o ambulanta“, isi aminteste Ricardo Brindus, soferul Opelului. Ocupantii ambelor autoturisme au fost condusi la Spitalul de Urgenta Craiova, pentru a primi ingrijiri medicale. Lavinia Doina Fetica a fost internata la Clinica de Neurochirurgie, iar celalalt ocupant al autoturismului Cielo a fost dus la Reanimare, din cauza leziunilor grave suferite.


Avocatul a fugit de la spital pe geam


Dupa primele cercetari, politistii care au investigat acidentul au ajuns la concluzia ca vinovat ar fi avocatul Blendea, care „nu a pastrat distanta corespunzatoare fata de Opel, care se deplasa in aceeasi directie de mers“, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.


Avocatul Cristian Blendea a lucrat in urma cu citiva ani ca procuror la Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova, dar si-a cerut transferul in avocatura exact in perioada in care era anchetat pentru falsificarea unui proces-verbal. Sotia lui, ginecolog cu o conduita profesionala ireprosabila, este fiica unui medic renumit, dermatologul prof. univ. dr. Ion Tolea.


Aflat la Spitalul de Urgenta Craiova pentru a primi ingrijiri medicale si pentru a i se recolta probe de singe in vederea stabilirii alcoolemiei, Cristian Blendea s-a „dat in spectacol“ in fata jurnalistilor. Blendea a incercat sa scape de camerele de luat vederi si de aparatele de fotografiat ascunzindu-se in spatele asistentelor medicale. Avocatul a stins apoi lumina la Urgenta, ca sa nu poata fi vazut de ziaristi. Cind asistentele au reaprins lumina, avocatul a reusit s-o „stearga“ discret pe geamul unui cabinet. Bodyguarzii spitalului l-au adus inapoi pentru a i se recolta singe in vederea stabilirii alcoolemiei. Astazi, politistii vor afla daca avocatul conducea sub influenta alcoolului. Lui Cristian Blendea i s-a intocmit dosar penal pentru savirsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS