11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrumul European 79, luat de ape

Drumul European 79, luat de ape

• Chiar la intrare in municipiul Petrosani, o portiune din drumul european s-a surpat • Circulatia pe Defileul Jiului se desfasoara cu mare greutate, pe o varianta ocolitoare, amenajata pe marginea drumului afectat • Semnalizarea lasa de dorit


Circulatia pe Defileul Jiului se desfasoara cu mare dificultate, dupa ce o portiune din Drumul European 79, chiar la intrarea in municipiul Petrosani, s-a surpat ieri-dimineata, in jurul orei 8.30, pe marginea riului Jiu. Aproape toata partea carosabila este afectata, circulatia desfasurindu-se pe marginea drumului, pe un singur sens de mers. O portiune de aproximativ 30 de metri din drum s-a prabusit pe marginea Jiului din cauza eroziunii zidului de protectie. La aproximativ trei ore de la producerea evenimentului, doar doi lucratori ai Drumurilor Nationale munceau cu o roaba la amenajarea caii de circulatie ocolitoare, pentru trecerea autovehiculelor, iar un echipaj de politie asigura desfasurarea circulatiei din zona. Semnalizarea zonei afectate lasa de dorit, numai doua placute reflectorizante asezate la marginea gropii avertizau soferii cu privire la faptul ca o bucata din drum nu mai exista. Drumul European 79 face parte din coridorul european care asigura legatura intre Oltenia si Ardeal.


Masinile de mare tonaj nu vor mai putea circula pe Defileul Jiului


Ion Dina, directorul Agentiei Drumurilor Nationale, filiala Gorj, a spus ca se va restrictiona traficul greu pe Defileul Jiului: „Alunecarea s-a produs din cauza eroziunii zidului de sprijin, care este facut din piatra fara ciment. Se vor monta indicatoare de restrictionare a traficului greu. Nu se poate estima acum valoarea pagubelor si nu se poate calcula la ce suma se ridica lucrarile de reparatii. Drumul va intra in reabilitare anul acesta. Partea carosabila va trebui marita de la sapte metri la noua“.


Prefectul de Gorj, Stefan Popescu Bejat, s-a deplasat la fata locului, pentru a constata proportiile calamitatii. „E vorba de multe miliarde. Obligatia refacerii drumului ii revine Administratiei Drumurilor Nationale. Vom face interventiile necesare pentru evitarea producerii unor accidente in zona, sa se asigure si fluenta circulatiei pe un singur sens, cu semnalizari corespunzatoare si pentru remediere si redarea in circulatie a drumului national“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS