17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlexandra are nevoie de o minune pentru a trai

Alexandra are nevoie de o minune pentru a trai

La numai cinci ani, o fetita din comuna vilceana Maldaresti se lupta cu o boala grea. Bolnava de leucemie, Alexandra nu stie sa se joace si indura printre lacrimi tratamente grele. Parintii micutei sint cu atit mai disperati cu cit salvarea fiicei lor depinde de un transplant de maduva, care se poate realiza numai in strainatate. Desi a facut eforturi deosebite, familia fetitei nu a reusit sa stringa cele citeva sute de mii de euro pentru operatie. Cu toate ca este singurul copil supravietuitor din generatia de bolnavi din 2002, Alexandra isi poate pierde viata oricind.


In urma cu aproximativ patru ani, Alexandra Lutescu a fost diagnosticata cu leucemie acuta limfoblastica, o boala foarte grava, care ii diminueaza zilnic sansele de supravietuire. Departe de orice inseamna copilarie, fetita a crescut prin spitale si a indurat tratamente extrem de dureroase si costisitoare. Parintii fetei nu pot sa isi explice modul in care Alexandra a capatat aceasta maladie. „Fiica mea are leucemie de la virsta de un an si patru luni. Boala a evoluat cit de cit normal si, la un moment dat, ne-am bucurat, pentru ca a intrat in remisie. Copilul creste, se dezvolta, insa il pot pierde oricind din cauza unei banale raceli, pentru ca sistemul sau imunitar este zero, deoarece maduva Alexandrei nu mai produce anticorpi“, a declarat Ion Lutescu, tatal Alexandrei.


Parintii micutei au facut de-a lungul anilor zeci de adrese si memorii, atit la politicieni, cit si la guvern, insa fara nici un rezultat. Ion Lutescu povesteste ca situatia a fost cu atit mai grea cu cit medicii din tara nu au putut stabili un
diagnostic si nu au stiut ce tratament sa ii aplice micutei. „Singurul care mi-a intins o mina de ajutor a fost domnul Perpelea, fostul prefect de Vilcea. Datorita dinsului am ajuns in Franta, la Marseille, unde am reusit sa facem toate investigatiile. Simteam o stare de neliniste, iar, cind mi s-a spus ce are, mi s-au muiat picioarele“, a povestit Ion Lutescu. Pentru ca boala sa intre in remisie, micuta este supusa unor punctii greu de suportat. Din acest motiv, Alexandra plinge de fiecare data cind aude de spitale. „Aceste punctii constau in introducerea unor ace in coloana, cu ajutorul carora se extrage maduva. Tipa si plinge de durere, iar noua ni se rupe sufletul linga ea“, a spus tatal micutei paciente. Familia Alexandrei declara ca, pentru a o salva, a incercat tot felul de tratamente, insa organismul nu a raspuns pozitiv la nici unul. „Este foarte greu, pentru ca la aceasta boala, de regula, cedeaza anumite organe interne, cum ar fi ficatul sau intestinele. Acum ceva timp, fiica mea era sa isi piarda ochiul drept. Corpul ei s-a obisnuit cu toate medicamentele si nu mai are nici o reactie, chiar daca medicii i-au marit doza. Gura ei este carne vie din cauza zecilor de medicamente. Am apelat chiar si la clarvazatori, am incercat totul!“, a spus Ion Lutescu.


Alexandra isi ingrijeste parintii ca un medic


Ion Lutescu marturiseste, cu lacrimi in ochi, ca Alexandra reprezinta tot ce are mai scump pe lume. Desi ii este greu sa se exprime in cuvinte, tatal indurerat spune ca acest copil a fost cel mai frumos dar pe care care i l-a facut viata. „Este singura persoana pe care o iubesc, pentru ea am indurat toate umilintele celor din jur. Alexandra este incomparabila si de dragul ei nu am dat niciodata inapoi. De multe ori, medicamentele pentru ea nu au fost de gasit in tara si Dumnezeu m-a ajutat. Dind un singur telefon, am primit in schimbul a 3.000 de euro flacoanele cu pastile, care au fost aduse din Germania intr-o masina care transporta intestine de animale“, a declarat tatal fetei. In ciuda bolii sale, Alexandra este un copil inteligent, cu personalitate. Cei mai apropiati prieteni ai sai sint doi ciini, Picki si Nero, pe care ii iubeste foarte mult. „Fiicei mele ii place sa joace puzzle. Cu copiii nu prea s-a jucat, iar cei pe care ii cunoaste sint bolnavi ca si ea. In schimb, stie toate desenele animate. Acasa se comporta ca un adevarat cadru medical. Cind vin obosit de la serviciu si ma doare ceva, ma sfatuieste imediat. Pe mama ei o mingiie pe frunte si o supravegheaza pina adoarme“, a spus Ion Lutescu. Din cauza tratamentelor, fetita se trezeste in toiul noptii plingind. Medicii spun ca Alexandra este singurul copil supravietuitor din generatia 2002. Pentru a-i ridica moralul, parintii fetitei nascocesc fel de fel de lucruri. „Sint zile in care nu se ridica din pat. Acum face tratament la o clinica din Timisoara. Am fost nevoit sa ma duc pina acolo ca sa o fac sa manince, iar alteori am bagat ciinele peste ea, pentru a-i smulge un zimbet. Alexandra se gindeste mult la boala ei si vorbim despre acest lucru. Isi cunoaste perfect analizele, dar nu mai suporta nimic. Atunci cind o duc la spital, imi da citeva palme, dupa care ma pupa si ma stringe in brate“, a mai povestit Ion Lutescu.


Parintii vor incerca salvarea Alexandrei cu forte proprii


Chiar daca pina in prezent nu au reusit sa stringa banii de care au nevoie, parintii Alexandrei spun ca nu se vor da batuti. „Copilul meu a fost acceptat la o clinica din strainatate si s-ar putea sa mi se aprobe o factura esalonata a operatiei. Pentru asta, ar trebui sa plec si sa muncesc in strainatate. De teama sa nu o pierdem, am acceptat ca pe fiica noastra sa se experimenteze si tratamente-pilot“, a mai spus Ion Lutescu. Transplantul de maduva pe care trebuie sa il faca Alexandra se ridica la citeva sute de mii de euro. „Pentru a face operatia, trebuie mai intii sa intre in remisie, lucru care deocamdata nu s-a intimplat. Traim cu spaima ca Alexandra nu va mai rezista pina atunci. Totusi, cred ca Dumnezeu mi-a trimis acest copil cu un scop si, daca nu mi l-a luat pina acum, inseamna ca mi-l va lasa“, a incheiat Ion Lutescu.


Cei care doresc sa o ajute pe Alexandra pot face donatii in contul BCR, dupa cum urmeaza: in lei – 2511.2-1887.1/ROL – COD IBAN-RO25RNCB4830000018870001 si in valuta – 2511.2-1887.2/EUR – COD IBAN-RO95RNCB4830000018870002.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS