9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGregorian Bivolaru, capturat in Suedia

Gregorian Bivolaru, capturat in Suedia

La aproape un an de cind a fost dat in urmarire generala si ulterior in urmarire internationala, Guru Bivolaru, liderul Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA), a fost prins in Suedia, ieri fiind demarate procedurile pentru extradarea lui in România, a informat Inspectoratul General al Politiei Române (IGPR). Surse judiciare au declarat ca, la nivel informativ, cazul a fost lucrat timp de patru luni. Interesant este ca, in momentul in care a fost capturat, Bivolaru a declarat ca nu are acte la el, iar la perchezitia facuta de ofiterii suedezi nu au fost descoperite documente. Cu toate acestea, sursele noastre au precizat ca liderul MISA a plecat din România ilegal. Ajutat de complici, el a intrat in posesia unui pasaport fals maghiar si a plecat spre Suedia.


Potrivit aceleiasi surse, Guru Bivolaru a fost arestat provizoriu, in orasul Malmo, din Suedia, dupa ce Directia de Investigatii Criminale din cadrul IGPR a initiat un schimb de mesaje prin Biroul International Interpol si prin Punctul National Focal, fiind declansate investigatii in 16 state, in care functioneaza 22 de filiale ale MISA. La 31 mai 2004, Judecatoria Sectorului 5 a emis pe numele lui Gregorian Bivolaru un mandat de arestare preventiva pentru savirsirea infractiunii de „raport sexual cu o minora“.


Magistratii au retinut in sarcina lui faptul ca, folosindu-se de calitatea declarata de profesor de yoga si abuzind de influenta care deriva din organizarea si desfasurarea unor cursuri specifice, a intretinut, in mod repetat, acte sexuale cu Madalina Dumitru, cooptata in prealabil ca practicanta a cursurilor yoga. Mandatul a fost trimis spre executare Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Compartimentul Urmariri, iar pe 4 iunie 2004 Guru a fost dat in urmarire generala, pe 21 iulie 2004 fiind solicitata si urmarirea internationala prin Interpol. De atunci, prezenta sa a fost semnalata in mai multe localitati ale tarii, dar nici una dintre aceste informatii nu a fost confirmata si nu s-a soldat cu prinderea urmaritului.


In august anul trecut, procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti l-au trimis pe Bivolaru in judecata pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuala, coruptie sexuala, trafic de minori si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat a României. Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2002 – 2004, Bivolaru ar fi practicat in mod repetat acte cu caracter obscen fata de minora Madalina Dumitru. De asemenea, in perioada ianuarie – noiembrie 2000, precum si in aprilie 2003, folosindu-se de calitatile de profesor de yoga si mentor spiritual, Bivolaru ar fi intretinut acte sexuale cu alte doua minore – Agness Arabella Muresan si Simionescu Ilinca. Totodata, in martie 2004, Bivolaru ar fi incercat sa treaca ilegal granita spre Ungaria, prin punctul de trecere a frontierei Nadlac, el fiind calauzit, pe sensul de intrare in tara, de vamesul Farkas Ferenc Zsolt.


Acest proces a fost stramutat din Capitala, la Tribunalul Sibiu. De asemenea, procurorii Parchetului Curtii de Apel i-au mai trimis in judecata pe Mirona Farcasi (pentru coruptie sexuala) si pe Farkas Ferenc Szolt (pentru trafic de migranti).


Pe 20 ianuarie 2005, procurorii au inceput urmarirea penala impotriva lui Gregorian Bivolaru si pentru complicitate la evaziune fiscala si trafic de fiinte umane, intr-un dosar in care este acuzat, alaturi de alte doua persoane, in legatura cu plecarea ilegala in Japonia a unor tinere. Astfel, Diana Dochinoiu (administrator al SC EXTAZ SRL) si Adriana Neagu (director economic) sint acuzate de evaziune fiscala si trafic de fiinte umane, in timp ce Gregorian Bivolaru (liderul spiritual al MISA, urmarit general de anul trecut) este acuzat de complicitate la evaziune fiscala si trafic de fiinte umane.


Dosarul privind activitatea SC EXTAZ SRL privind selectia si plasarea fortei de munca in strainatate si impresariat artistic este in lucru la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS