6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMasonul Genica este doctor in drept civil

Masonul Genica este doctor in drept civil

In paginile cotidianului nostru va prezentam astazi, din rechizitoriul intocmit de procurorii Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, datele fiecaruia dintre cei 12 inculpati ai dosarului Boerica. Fireste, cea mai mare parte a materialului ii este rezervata lui Genica Boerica. Puteti afla astfel ca bogatasul craiovean este doctor in drept, cu diploma obtinuta la Chisinau, dar si ca este maestru francmason, facind parte din Marea Loja Nationala din România. Tot aici puteti afla cum francmasonul Boerica a fost prins de politisti, avind ascunsa in chiloti o… scrisorica, prin care incerca sa dea indicatii oamenilor sai, spunindu-le ce „sfori sa traga“ pentru a-l scoate din puscarie. Maestrul returnarilor ilegale de TVA n-a uitat sa insereze in biletel si oarece amenintari, transmitindu-le oamenilor sai ca, daca este lasat sa putrezeasca in puscarie, „este rau pentru toti“.


Boerica si „scrisoarea pierduta“ din chiloti


Inculpatul GENICA BOERICA are 44 ani, nu este casatorit, este administrator la SC FOTBAL CLUB STIINTA CFR Craiova si nu are copii minori in intretinere.


Are studii superioare, cu specializarea „Drept Civil“, fiind absolvent al Universitatii de Stat din Republica Moldova; detine titlul de „doctor in stiinte juridice“, conferit de aceeasi institutie.


Este maestru francmason al I. G.M.A.A.U. – Marea Loja Nationala din România (cod personal RO-600-1678-Craiova-Oltenia-0108).


Nu este cunoscut cu antecedente penale; a fost condamnat inainte de 1989 pentru infractiuni de natura economica (delapidare). Actualmente este cercetat pentru acelasi gen de fapte in dosarul nr.7266/2004 al Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti.


Pe parcursul urmaririi penale s-a cantonat intr-o atitudine totalmente necorespunzatoare. A refuzat sa dea orice declaratii, invocind acest drept conferit de lege.


A incercat pe timpul detentiei sa intre in legatura, prin mijloace nepermise, cu membrii retelei infractionale aflati inca in libertate. Astfel, la data de 19.10.2004 a fost depistat avind asupra sa un bilet (nota) cu urmatorul cuprins (se mentine ortografia autorului):


„Nicu (Niculina Stoican, n.n.) te rog din suflet sa te ocupi de mine ca nu are cine! Mergi peste tot unde-ti spun eu: vorbeste cu unchiu’ sa rezolve cazul pentru ca este rau pentru toti. Trebuie detensionat Parchetul pentru ca imi atribuie lucruri pe care nu le-am facut si vor persoane care nu le cunosc bine, intelegi tu. Sa nu va lasati pacaliti cu timpul, ca nu este bine pentru nimeni, eu nu mai accept pentru o alta prelungire sub nici o forma. Stie ce are de facut si cu cine sa vorbeasca, sa nu mai prelungeasca Parchetul inca 30 de zile, ca e rau.


Radu are ce trebuie la el ca sa platiti avocatii si alte cheltuieli curente. Daca e cazul, apelati la un avocat sa ridice actele de la Raduta, cele de la Regina si Boerro Group SRL. Vorbiti cu Mario (Carp Marius, n.n.) sa vina un reprezentant al societatilor, stie el. Luati legatura cu Mindra si Calutu. Stie Radu sa mearga la omul acela si sa opreasca porcaria asta.


Mindra si Calutu stiu mai bine ce au de facut si de ce. Nu uitati ca sint bolnav si ca nu suport regimul de detentie. Sa ceara avocatii expertiza la IML. Urgent… sunati pe Mario si spune-i sa rezolve la Siria sa nu poata ajunge nimic (stie el). Vedeti ca Florin (inculpatul Florentin Sargarodschi, n.n.) si Lili (inculpata Elena Aurora Popa, n.n.) au fost invatati sa declare prostii, dar asta e… Eu te rog sa nu te lasi cumva santajata de careva si sa cedezi. Cauta impreuna cu unchiu’ un avocat cu influenta la Curtea de Apel sa poata sa ma puna in libertate. Vorbeste cu Mindra sa sustina totul pina vin eu si sa nu se dea la fund ca e rau (Stie EA).


Radu sa incerci sa faci tot ce poti si sa apelezi la toate cunostintele mele pentru rezolvare. Sa aiba Nicu (Niculina Stoican, n.n.) bani la dispozitie pentru tot ce-i trebuie. Aveti grija sa platiti oameni care va ajuta si pe cei de acasa. Transmiteti la firma, la toti sa aiba grija pina vin eu.


Nicu ai grija de fete, te rog din suflet.


Te iubesc mult. Am incredere in tine“


Masuri de protectie pentru cei care au avut curajul sa-l dea in git pe Genica


Asa cum au consemnat procurorii in rechizitoriu, direct sau prin intermediari, in mod repetat,Genica Boerica a facut presiuni asupra inculpatilor Florentin Sargarodschi si Elena Aurora Popa. Acestia au colaborat cu organele de ancheta, iar Boerica a incercat sa-i determine, prin proferarea de amenintari cu acte de violenta asupra lor si a familiilor lor sau prin alte mijloace de santaj, sa-si schimbe pozitia pentru a-l disculpa.


Sargarodschi si contabila Popa au facut cunoscute organelor de urmarire penala aceste manopere, astfel incit s-a dispus inclusiv transportul lor separat la instanta, pentru a se evita luarea de contact cu inculpatul Genica Boerica; aceleasi masuri au fost luate si pentru perioada in care lotul aparea in fata instantelor de judecata. Totodata, s-au luat masuri de protejare a familiilor inculpatilor Florentin Sargarodschi si Elena Aurora Popa.


Pe parcursul urmaririi penale, Genica Boerica a solicitat efectuarea unei expertize medico-legale, data fiind existenta unor maladii care l-ar pune in imposibilitatea suportarii regimului de detentie. Prin ordonanta procurorului din 28.01.2005, s-a incuviintat aceasta proba, dispunindu-se efectuarea lucrarii. Raportul de Prima Expertiza Medico-Legala A1/13603/2004 din 03.03.2005 a concluzionat ca maladiile de care sufera inculpatul (diabet zaharat tip 2, insulino-necesitant, dislipidemie mixta etc.) pot fi tratate in reteaua Administratiei Nationale a Penitenciarelor, iar inculpatul nu se afla in imposibilitatea executarii pedepsei din punct de vedere medical, in actualul stadiu evolutiv.


De asemenea, Genica a solicitat punerea sa in libertate sub control judiciar; prin incheierea din 03.03.2005, pronuntata in dosarul nr. 67/2005 de Tribunalul Bucuresti – Sectia a-II-a penala, cererea a fost respinsa. Hotarirea instantei de fond a fost recurata de catre inculpat, in prezent cauza fiind pe rolul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a-II-a penala (dosar nr.843/2005).


„Locotenentul“ Sargarodschi


Inculpatul FLORENTIN SARGARODSCHI are de 45 de ani, este casatorit si figureaza ca administrator la SC REGINA SRL Craiova si la alte firme controlate de aceeasi retea infractionala. A satisfacut stagiul militar si nu are copii minori in intretinere. Nu este cunoscut cu antecedente penale.


In concret, Sargarodschi punea in executare ordinele primite de la Genica Boerica, liderul retelei române. Pe perioada cit acesta din urma nu era disponibil (fiind plecat din tara sau numai din Craiova), Florentin Sargarodschi exercita in fapt atributiile sefului sau, raportind insa in timp util lui Genica Boerica situatiile nou create. Sargarodschi tinea legatura in mod constant cu inculpatii Nassar K.A.A. Mohamed si Honar Sood Monfared Mostafa, direct sau prin intermediul inculpatului El Khouly H. Nashat.


Pe parcursul urmaririi penale, a recunoscut in intregime faptele retinute in sarcina sa de anchetatori si a ajutat la aflarea adevarului in cauza si la probarea activitatii infractionale a celorlalti membrii ai retelei. Toate aceste imprejurari de natura personala, considera procurorii, pot fi avute in vedere de catre instanta la individualizarea judiciara a pedepsei aplicate.


Contabila Elena Popa, omul de legatura cu inspectorii DGFP Dolj


Inculpata ELENA AURORA POPA are 38 ani, este casatorita, are un copil minor in intretinere, este economist la SC CLUB GINA SRL Craiova, este absolventa de invatamint superior.


A adoptat o pozitie sincera pe parcursul urmaririi penale. A ajutat la aflarea adevarului in cauza si la documentarea activitatii infractionale a celorlalti inculpati. Declaratiile sale au avut un rol hotaritor in conturarea ansamblului retelei infractionale si a structurarii sale pe diverse paliere. Si din acest motiv, incepind cu data de 22.01.2005, procurorii n-au mai solicitat prelungirea duratei masurii arestarii sale preventive, considerind ca merita sa fie cercetata in stare de libertate. A mai contribuit la luarea acestei decizii si epuizarea activitatilor de urmarire penala care o vizau in mod direct, tocmai datorita atitudinii sale de totala cooperare.


Rolul sau in cadrul gruparii consta in coordonarea activitatii de evidenta contabila si asigurarea legaturilor cu organele fiscale teritoriale. Contabila s-a retras voluntar din retea in luna martie 2003.


Elena Aurora Popa nu este cunoscuta cu antecedente penale. Este cercetata pentru fapte similare in dosarul nr.7266/2004 al Judecatoriei Sector 6 Bucuresti (aceeasi cauza in care este dedus judecatii si Genica Boerica). Toate aceste imprejurari pot conduce la sanctionarea ei cu o pedeapsa orientata catre minimul special.


Sotul Niculinei Stoican, prima fatada a rambursarilor de TVA


Inculpatul VASILE STANESCU (sotul cintaretei de muzica populara Niculina Stoican, n.r.) este in virsta de 37 ani, casatorit, are un copil minor in intretinere. Este absolvent de studii medii si a lucrat ca angajat al lui Genica Boerica. Nu este cunoscut cu antecedente penale. Pe tot parcursul urmaririi penale, a adoptat o pozitie procesuala necorespunzatoare si a negat orice participare la activitatea infractionala. Declaratiile celorlalti l-au incriminat, insa, indiferent de pozitia pe care a adoptat-o.


Reteaua araba, ajutorul de nadejde al lui Boerica


Inculpatul NASSAR K.A.A. MOHAMED, de 34 de ani, este casatorit potrivit legii române, are un copil minor si este administrator al SC CAMA SERV 2002 SRL. Este cetatean egiptean si a satisfacut stagiul militar in tara de origine. Potrivit propriilor sustineri, a absolvit 12 clase. La data arestarii avea drept legal de rezidenta in România. Nu este cunoscut cu antecedente penale pe teritoriul României.


A fost arestat preventiv in perioada 15.07 – 27.09.2004 in dosarul nr. 34/P/2004 al Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog pentru fapte similare, cauza aflata inca in lucru. A dat dovada de o totala lipsa de cooperare cu organele de ancheta. Din pozitia sa de lider al partii arabe a retelei, a negat orice participare la comiterea faptelor retinute in sarcina sa. A incercat, de asemenea, in intelegere cu Genica Boerica, sa influenteze si alti inculpati sau martori cooperanti, in scopul schimbarii pozitiei lor procesuale. La data de 20.12.2004, in timp ce se afla in Spitalul Penitenciar Bucuresti – Jilava, a fost depistat avind asupra sa un telefon mobil cu incarcator, in stare de functionare, fiind sanctionat potrivit regulamentului locului de detinere.


Alaturi de inculpatul Honar Sood Monfared Mostafa, a avut un rol preponderent in initierea, structurarea, organizarea si conducerea partii arabe a retelei. A tinut legatura in mod constant cu liderul retelei române, Genica Boerica, de la care primea dispozitii, direct sau prin intermediul lui Florentin Sargarodschi.


Inculpatul EL KHOULY H. NASHAT, este cetatean egiptean, are 39 ani, este casatorit potrivit legii române si are un copil minor in intretinere. Nu este cunoscut cu antecedente penale pe teritoriul României. A fost arestat preventiv pentru fapte similare in perioada 15.07 – 27.09.2004 in cauza inregistrata la Parchetul de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog sub nr. 34/P/2004. La data arestarii avea drept legal de rezidenta in România.


Pe parcursul cercetarilor a avut o atitudine sincera, conlucrind cu anchetatorii la lamurirea situatiei de fapt sub toate aspectele, motiv pentru care procurorii au propus instantei retinerea de circumstante atenuante si reducerea pedepsei in mod corespunzator.


In concret, activitatea sa a constat in transmiterea ordinelor liderului retelei arabe, inculpatul Nassar K.A.A. Mohamed, catre palierul „sagetilor“, respectiv inculpatii Ayyoub A.H.H. Bassem si Al Switi A.M.A. Nail, si invinuitii El Tenbedawy M. Khaled, Abdulhameed G. Shaban si El Araby M. Abdou.


Palierul „sagetilor“, arabii care apareau doar in acte


Inculpatul AYYOUB A.H.H. BASSEM este cetatean iordanian de nationalitate palestiniana. Are 34 ani, este casatorit (numai potrivit ritualului islamic) cu o românca si are trei copii minori in intretinere. Nu este cunoscut cu antecedente penale pe teritoriul României. A fost arestat preventiv in perioada 15.07 – 27.09.2004 in aceeasi cauza cu inculpatii Nassar K.A.A. Mohamed si El Khouly H. Nashat. Nu a avut niciodata drept legal de rezidenta in România. Potrivit propriilor sustineri a absolvit opt clase in tara de origine si a satisfacut stagiul militar.


Pe parcursul cercetarilor a avut o atitudine sincera, conlucrind la lamurirea situatiei de fapt sub toate aspectele, motiv pentru care procurorii au solicitat instantei retinerea de circumstante atenuante si reducerea pedepsei in mod corespunzator.


Inculpatul EL TENBEDAWY M. KHALED, de 37 de ani, este cetatean egiptean, casatorit legal cu o românca, are un copil minor in intretinere. Nu este cunoscut ca avind condamnari pe teritoriul României. Pe parcursul urmaririi penale a avut o pozitie corespunzatoare, a ajutat la aflarea adevarului in cauza si a raspuns la orice chemare a organului judiciar, ceea ce il indreptateste la retinerea de circumstante atenuante.


Inculpatul ABDUL HAMEED SHABAN, de 42 de ani, este cetatean irakian, fost cetatean egiptean, e casatorit legal cu o românca, nu are copii minori in intretinere. Nu este cunoscut ca avind condamnari pe teritoriul României. Pe parcursul urmaririi penale a avut o pozitie corespunzatoare, a ajutat la aflarea adevarului in cauza si a raspuns la orice chemare a organului judiciar, ceea ce il indreptateste la retinerea de circumstante atenuante.


Inculpatul AL SWITI A.M.A. NAIL are 33 de ani, cetatean iordanian de nationalitate palestiniana, este casatorit legal cu o românca. Nu este cunoscut ca avind condamnari pe teritoriul României. In prezent se sustrage urmaririi penale, fiind dat in urmarire generala si internationala; a fost emisa o cerere de arestare provizorie in vederea extradarii, de catre instanta româna care a dispus arestarea preventiva in lipsa.


Inculpatul HONAR SOOD MONFARED MOSTAFA are 40 de ani, cetatean iranian, este casatorit legal cu o românca. Nu este cunoscut ca avind condamnari pe teritoriul României. In prezent se sustrage urmaririi penale, fiind dat in urmarire generala si internationala; a fost emisa o cerere de arestare provizorie in vederea extradarii, de catre instanta româna care a dispus arestarea preventiva in lipsa.


Inculpatul EL ARABY M. ABDOU are 50 de ani, este cetatean egiptean. Nu este cunoscut ca avind condamnari pe teritoriul României. In prezent se sustrage urmaririi penale, fiind dat in urmarire generala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII