9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgricultorii olteni, dornici sa se specializeze

Agricultorii olteni, dornici sa se specializeze

Mai multi agricultori din comunele judetului Olt au devenit peste noapte elevii Agentiei Nationale de Consultanta Agricola.


Dornici sa invete lucruri noi din sectorul agricol, gospodarii au luat cu asalt salile de clasa ale scolilor din comune. Comuna Giuvarasti are 50 de „elevi“, Plesoiu-50 de legumicultori, la Valea Mare sint 50 de cursanti in culturi vegetale, la Caracal- 60 de apicultori, la Corabia- peste 120 de pescari in ape de coasta, iar la Slatina au fost formate doua clase cu 100 de apicultori si 35 de floricultori.


Cursurile au o durata, in functie de specializari, de la trei la sase luni. In urma notelor obtinute pe durata cursurilor, cit si a notelor de la examenul scris si oral, agricultorii primesc o diploma. „Cererile din partea agricultorilor sint numeroase si asta ne face sa credem ca acestia doresc sa se specializeze in aceste domenii. Au de invatat de la lectorii nostri. Nu pot obtine profit dintr-o exploatatie agricola fara sa aiba macar cunostintele minime pentru acest domeniu“, a spus directorul OJCA, Tudor Putinelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS