10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria Slatina va avea serviciu propriu de salubritate

Primaria Slatina va avea serviciu propriu de salubritate

Primaria Slatina are ginduri mari. Dupa ce au luat decizia de a renunta la semnarea unui contract de mai multe milioane de euro pentru iluminarea municipiului cu firma LUXTEN, initiat de fosta administratie, preferind sa infiinteze un compartiment propriu care sa se ocupe de iluminarea orasului, edilii au hotarit sa mearga si mai departe. In maximum trei luni, Primaria Slatina va crea un serviciu propriu de salubritate, care va inlocui actuala firma SALUBRIS. Decizia a fost explicata de primarul Darius Vilcov prin faptul ca angajatii firmei amintite sint prea putini si nu se pot ridica la pretentiile unui oras cu 80.000 de locuitori. In plus, utilajele cu care actioneaza SALUBRIS sint invechite si nu mai dau randamentul scontat.


„Asa nu se mai poate! In fiecare saptamina, cind ne vin facturile de plata de la firma de salubritate, taiem aproape jumatate din valoarea facturii, pentru ca nu sintem multumiti de serviciile SC SALUBRIS. Mizeria este la tot pasul, este cumplit… Daca ar fi fost in subordinea noastra, am fi stiut cum sa rezolvam problema, dar, fiind vorba de o firma privata, lucrurile treneaza. De aceea, am luat decizia de a infiinta propriul nostru serviciu de salubritate. Vom organiza o licitatie publica pentru achizitionarea de utilaje performante pentru colectarea deseurilor“, a declarat Darius Vilcov.


In primul an de functionare a noului serviciu de salubritate, costurile vor fi ceva mai mari decit de obicei, cu 10%, din cauza avansului platit pentru utilajele moderne care vor fi achizitionate. In anii ce vor urma, cheltuielile vor scadea insa semnificativ. Valoarea totala a noului proiect se ridica la aproape un milion de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS