12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria nu a avut bani pentru cadourile celor saraci

Primaria nu a avut bani pentru cadourile celor saraci

Zeci de craioveni s-au imbulzit ieri la sediul primariei, pentru a primi cadouri de Sarbatori. Desi functionarii publici le spuneau ca nu au existat fonduri la bugetul local pentru achizitionarea unor astfel de daruri, oamenii nu intelegeau. Insotiti de copii si rude, acestia au „presat“ timp de citeva ore angajatii municipalitatii, pentru a le face rost de alimente gratis. Deoarece nu au primit nici un raspuns pozitiv, oamenii au solicitat sa fie inscrisi in audienta. Dar cum in aceasta ultima saptamina din anul 2004 primarul Antonie Solomon nu sustine audiente, cei care doreau sa discute personal cu acesta au fost reprogramati pentru 6 ianuarie 2005.

„Stau de o ora cu copilul in frig, ca sa ne dea si noua astia ceva de-ale gurii. Sintem saraci si vai de mama noastra si nu putem sa le punem nimic pe masa celor mici. Sa ne ajute si pe noi Solomon, ca doar de asta l-am ales. E imposibil sa nu se fi gindit aia de la guvern si la noi. Eu cred ca le-au luat tot angajatii lor. Dar o sa stau aici pina cind o sa imi aduca si mie ceva“, a spus o craioveanca.

Dupa o serie de tratative, neavind carui sef sa se plinga, oamenii au plecat, promitind insa ca vor reveni pina pe 31 decembrie, cind poate vor primi ceva de „pomana“. Desi primarul Solomon anunta in urma cu citeva zile ca va sponsoriza personal doar citeva cadouri pentru cei care aveau o situatie mai speciala, zeci de craiovenii au sperat ca lista se va lungi. „Majoritatea celor care au venit la noi zilele astea sint oameni saraci, unii traind doar din ajutorul social. Desi le-am explicat ca nu sta in puterea noastra sa le oferim cadouri, majoritatea nu au inteles acest lucru. Poate la anul vor exista mai multe plasute cu alimente pentru Sarbatorile de iarna“, a declarat un functionar din cadrul primariei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS