29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAverea lui Petre Ciobotea - sub lupa procurorilor PNA

Averea lui Petre Ciobotea – sub lupa procurorilor PNA

Procurorii Parchetului National Anticoruptie (PNA) au obtinut avizul Comisiei de aplicare a Legii privind controlul averii din cadrul Curtii de Apel Craiova, privind verificarea provenientei averii fostului director executiv al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Craiova, Petre Ciobotea, cercetat in prezent pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta.

Potrivit PNA, Petre Ciobotea si sotia sa, Stela Ciobotea, consilier judetean in Mehedinti, detin un apartament cu doua camere si doua case, in Drobeta Turnu Severin, precum si un apartament cu patru camere, in Timisoara, achizitionat de Stela Ciobotea, in aprilie 2003. In plus, pe 5 decembrie 2003, cind a fost retinut Ciobotea, in portbagajul masinii acestuia, un Opel Vectra, procurorii au mai descoperit 20.340 de euro, 2.940 de dolari americani si 129.200.000 de lei, bani pe care fostul functionar public nu i-a putut justifica si care au fost depusi la o sucursala bancara din Capitala, pina cind instanta va ajunge la o concluzie finala in acest dosar. Potrivit PNA, valoarea totala a bunurilor pe care Ciobotea nu le-a putut justifica este de aproximativ cinci miliarde de lei.

Ciobotea este judecat pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta, dupa ce omul de afaceri Teodor Moga s-a autodenuntat, sustinind ca Ciobotea a pretins si primit de la el, in perioada aprilie-decembrie 2003, bunuri si bani in valoare totala de peste un miliard de lei. In schimbul primirii acestor foloase, Ciobotea i-a promis lui Moga ca il va ajuta, prin influenta pe care o detine asupra unor persoane cu functii de conducere din cadrul unor societati cu capital privat, sa incheie contracte de furnizare de materiale de constructii cu firmele respective. El a fost arestat pe 5 decembrie 2003, in urma unui flagrant organizat de procurorii PNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS