15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei vehicule implicate intr-un accident la Castranova

Trei vehicule implicate intr-un accident la Castranova

Pasagerii unui Daewoo Tico au scapat cu viata, ca printr-o minune, in urma unui accident rutier petrecut vineri in judetul Dolj, dupa ce masina in care se aflau s-a ciocnit frontal cu o duba Peugeot care acrosase o caruta

Ionut Dinache, de 20 de ani, din Podari, se afla vineri dupa-amiaza, in jurul orei 17.10, la volanul unui Peugeot Boxer alb, cu numarul de inmatriculare B 40944, apartinind firmei de distributie COLISEUM. Vehiculul, plin cu marfa, se indrepta dinspre comuna Castranova catre Apele Vii. Ajungind din urma o caruta incarcata cu porumb care se deplasa in aceeasi directie de mers, soferul Peugeotului a frinat violent ca sa nu izbeasca in plin vehiculul cu tractiune animala in care se aflau un batrin si doi copii. In ultima clipa, a virat stinga, agatind roata din spate a carutei, pe care a rupt-o. O mare parte dintre stiuletii de porumb a cazut pe sosea, insa pasagerii atelajului au scapat nevatamati.

Soferul de la COLISEUM a „ras“ o caruta si un Tico

In acelasi timp, din sens opus se apropia un Tico cu numarul de inmatriculare DJ-04-GYW, condus de Jean Fota, de 55 de ani, din Apele Vii. Soferul de pe Tico a fost luat prin surprindere de Peugeotul care i-a iesit in fata. A incercat sa evite o ciocnire frontala, iesind in santul din marginea drumului, insa tocmai acolo se indrepta si duba plina cu marfa.

Impactul frontal dintre cele doua vehicule a fost deosebit de violent, Tico fiind grav avariat. Soferul si ceilalti doi ocupanti ai autoturismului au fost scosi cu greu dintre fiarele contorsionate ale masinii, apoi au fost transportati cu doua ambulante la Spitalul de Urgenta Craiova pentru a primi ingrijirile medicale necesare. Pompierii din echipajul de descarcerare au reusit sa evite o alta catastrofa, inchizind supapele de gaz si demontind imensa butelie GPL din portbagajul masinii avariate, care putea oricind sa explodeze.

Politia continua cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a conditiilor in care s-a petrecut accidentul, in functie de numarul zilelor de ingrijiri medicale necesare pentru insanatosirea victimelor urmind sa dispuna masurile corespunzatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS