16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSefu' de post Durica, absent nemotivat

Sefu’ de post Durica, absent nemotivat

Politistul care ar fi trebuit sa investigheze un accident rutier a fost de negasit trei ore, timp in care doi jurnalisti au fost agresati si impiedicati sa-si faca meseria

Agentul-sef adjunct Durica Andreescu, seful Postului de Politie Robanesti, judetul Dolj, a fost la un pas de a fi dat disparut de colegii sai de breasla, in seara de miercuri. Totul a inceput in jurul orei 19.40, cind un camion incarcat cu cartofi – daca n-o fi fost si altceva prin el – a „esuat“ intr-un sant, pe marginea soselei dintre Bals si Craiova, pe raza comunei Robanesti. Explicatia lui Marin Calangiu, de 50 de ani, soferul autocamionului cu numarul de inmatriculare DJ-64-TIT, a fost destul de simpla: cauciucul din stinga-fata i-a facut explozie, iar masina s-a culcat pe partea stinga, oprindu-se pe marginea drumului, fix in canalul de evacuare a apelor pluviale. Conducatorul auto si-a anuntat sefii despre incident, asa ca, dupa putine minute, alte doua camioane au venit sa preia marfa din vehiculul rasturnat.

In acest moment ar fi trebuit sa apara si agentul Durica Andreescu. Doar ca, si teroristii sa fi luat cu asalt comuna Robanesti, seful de post tot nu era de gasit.

La telefon n-a raspuns nimeni

Aflind de accident, politistii de la Circulatie au incercat sa ia legatura, firesc, cu seful de post din Robanesti, in a carui raza de competenta se rasturnase camionul. La numarul de telefon 456.001 nu a raspuns insa nimeni, iar asta, mai bine de o ora.

Nestiind ce sa faca, politistii craioveni i-au solicitat sprijinul sefului de post din Pielesti, care, desi nu era de competenta lui, s-a dus la locul accidentului sa vada cum sta treaba, apoi s-a intors la post sa raporteze la Craiova.

Ancheta nu putea fi facuta insa decit de agentul Durica de la Robanesti, asa ca politistii craioveni s-au pus iarasi pe dat telefoane. Zadarnic, Postul de Politie Robanesti parca nu mai exista.

In acest timp, doi redactori ai cotidianului Gazeta de Sud s-au deplasat la locul accidentului sa vada ce s-a intimplat. Nici urma de politist, doar vreo 10-15 indivizi care transferau sacii – zice-se de cartofi – din camionul rasturnat intr-un alt camion, cu numarul DJ-53-SEM. Un al treilea camion, cu numarul DJ-05-PBY, isi astepta la citiva metri departare „portia“ de cartofi.

Cind i-au vazut pe jurnalisti, indivizii sositi in ajutorul soferului Calangiu s-au oprit imediat din treaba si au casunat pe reprezentantii mass-media. Li s-au alaturat imediat alte persoane, aflate in preajma autoturismelor cu numerele de inmatriculare DJ-61-TIM, DJ-25-TIT si B-37-BWZ, oprite alaturi. Cu replici incepind cu cel mai dulce „Nu va intereseaza ce a fost aici!“ si pina la expresivul „Ce p… m… vrei, ba, du-te-n ma-ta!“, caratorii de cartofi au sarit la bataie, agresindu-i pe jurnalisti si incercind sa le distruga aparatele de fotografiat, care costau poate mai mult decit camionul pe care-l descarcau. Si toate astea doar pentru ca agentul Durica de la Robanesti disparuse de la serviciu si nimeni nu stia unde se afla.

Seful de post a ajuns la locul accidentului dupa „doar“ trei ore

Intr-un tirziu, la vreo trei ore dupa accident, politistii craioveni au reusit sa dea de urma agentului Durica Andreescu, care se intorsese la post. Nu se stie pe unde umblase, dar nu i-a picat prea bine cind a aflat de accident. N-avea ce face, asa ca a fost nevoit sa se duca la locul faptei pentru a investiga evenimentul rutier.

Chestionat telefonic, ieri- dimineata, in legatura cu ziaristii agresati, agentul Durica s-a aratat foarte mirat: „Ce ziaristi batuti? N-a fost nici un ziarist batut! N-am gasit nici un ziarist la locul accidentului“. Cit despre „disparitia“ sa inexplicabila de la post, de nici sefii sai n-au reusit sa-i dea de urma, agentul-sef adjunct Durica Andreescu a evitat orice comentariu, facind pe naivul: „Am fost anuntat de accident la 22.50 si am plecat imediat la fata locului“.

Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj a promis ca va demara o ancheta pentru a afla unde a umblat agentul Durica vreme de trei ore. Sintem si noi curiosi in ce misiune o fi fost…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS