6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPatru oameni au murit in incendii in acest an

Patru oameni au murit in incendii in acest an

Valoarea pagubelor produse de flacari a depasit 2,5 miliarde de lei

Potrivit datelor Grupului de pompieri „Matei Basarab“ al judetului Olt, pompierii au intervenit de la inceputul anului in 95 de evenimente, cu 15 mai multe decit anul trecut. Nu toate interventiile au constat insa in incendii. La inceputul lunii, pompierii au fost chemati sa salveze un cal care cazuse intr-o groapa, iar apoi au salvat o pisicuta care nu voia sa coboare dintr-un copac.

Pompierii militari si civili din judet au salvat bunuri si instalatii in valoare de 13,1 miliarde de lei. Cristian Croitoru, purtator de cuvint al pompierilor olteni, a spus ca majoritatea incendiilor s-au inregistrat in gospodariile si anexele cetatenilor.

„Majoritatea incendiilor au fost cauzate de defectarea unor instalatii electrice. Au fost insa si incendii care au fost declansate de persoane fumatoare, ce au uitat sa-si stinga tigara in momentul in care au adormit. Alte incendii au fost produse de foc lasat nesupravegheat, cosuri de fum defecte, actiuni intentionate ale unor persoane, jocul copiilor cu focul, aparate electrice sub tensiune sau mijloace de incalzire nesupravegheate“, a declarat Croitoru. Acesta a precizat totodata ca pagubele materiale provocate de incendiile din prima jumatate a anului au depasit 2,5 miliarde de lei. Si numarul victimelor este mai mare in acest an fata de aceeasi perioada a anului trecut: patru persoane au decedat, fata de una singura in 2003.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS