12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMatematica a dat dureri de cap elevilor la bacalaureat

Matematica a dat dureri de cap elevilor la bacalaureat

Cei 5.850 de absolventi de liceu din judetul Dolj, ramasi in cursa pentru promovarea examenului de bacalaureat, au sustinut ieri proba scrisa obligatorie a profilului.

Majoritatea elevilor doljeni au ales sa sustina proba de ieri la matematica, reprezentantii inspectoratului scolar apreciind subiectele ca fiind dificile.

„Matematica este considerata proba de foc a bacalaureatului. Din 5.850 de candidati care au ramas in competitie, 5.200 au ales matematica, iar restul istoria sau geografia. Astazi se va sustine proba la alegere, din aria curriculara corespunzatoare specializarii, proba care poate fi scrisa sau practica. Miine se va desfasura o proba la alegere, dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, proba scrisa sau practica. Rezultatele se vor afisa pe 5 iulie, la ora 16.00, iar contestatiile se vor depune intre orele 16.00-19.00, in aceeasi zi, rezultatele finale urmind sa fie comunicate pe 8 iulie“, a declarat profesor Constantin Busoi, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS