5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFalsuri pentru obtinerea unui apartament

Falsuri pentru obtinerea unui apartament

Pentru a i se repartiza o locuinta, o ospatarita de la Spitalul de Urgenta Craiova a falsificat mai multe hirtii, incercind sa dovedeasca faptul ca actualul chirias nu locuieste in apartamentul cu pricina

Floriana Nedelcu, de 37 de ani, ospatarita la Spitalul de Urgenta Craiova, a fost trimisa in judecata saptamina trecuta de Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova sub acuzatia de fals in inscrisuri sub semnatura privata. Procurorii au retinut in sarcina ei faptul ca a plasmuit mai multe inscrisuri pentru a obtine o locuinta cu chirie de la primarie. Locuinta fiind ocupata legal de un chirias, femeia a incercat printr-un sir de falsuri sa obtina rezilierea contractului de inchiriere al acestuia si evacuarea lui din apartamentul pe care ea pusese ochii.

Judecatoria Craiova si-a intemeiat hotarirea pe un sir de plastografii

Valeriu Brezoi a primit in 1999 o locuinta de la RAADPFL Craiova, semnind in acest sens si un contract de inchiriere pentru apartamentul nr.19 de pe scara nr.1 a blocului 5 din cartierul Brazda lui Novac. Cunoscindu-i pe sotii Brezoi si pentru ca nu avea locuinta, Floriana Nedelcu si-a pus in gind sa obtina rezilierea contractului de inchiriere al acestora, sperind ca ii va fi atribuit ei imobilul respectiv.

Ajutata de o prietena de-a ei, pe nume Aristita Teodor, Floriana Nedelcu a plasmuit trei asa-zise „declaratii“, in numele unor vecine de bloc ale lui Brezoi – Gabriela Lia, Maria Gherghescu si amica ei Aristita Teodor. Cele trei declaratii – prin care se arata ca Brezoi nu locuieste de fapt in apartamentul cu pricina, ba chiar sugerindu-se ca ar avea si o locuinta proprietate personala – au fost depuse de Floriana la RAADPFL in noiembrie 2001. Luindu-le de bune, juristii de la RAADPFL l-au actionat in judecata pe Valeriu Brezoi, cerind instantei rezilierea contractului de inchiriere al acestuia. In timpul procesului, apar la dosarul aflat pe rolul Judecatoriei Craiova alte doua hirtii plasmuite de Floriana Nedelcu. Este vorba despre doua asa-zise adrese din partea Asociatiei de Locatari nr.2 Brazda lui Novac, semnate, chipurile, de presedintele asociatiei, Gheorghe Deliu. In baza probelor plasmuite, Judecatoria Craiova a dispus in aprilie 2002 rezilierea contractului de inchiriere semnat intre Valeriu Brezoi si RAADPFL.

„Locuinta“ dupa gratii

Luind cunostinta din dosarul judecatoriei de documentele care-l acuzau ca n-ar fi respectat clauzele contractului de inchiriere, Brezoi a sesizat Parchetul si Politia, suspectind ca aceste inscrisuri ar fi false. Oamenii legii – in urma efectuarii si a unor expertize grafice – au reusit sa dovedeasca falsitatea declaratiilor date, chipurile, de cele trei vecine ale lui Brezoi si de presedintele asociatiei de locatari, probind totodata faptul ca aceea care le intocmise fusese Floriana Nedelcu, ospatarita la cel mai mare spital al Olteniei.

Pusa in fata tuturor probelor din dosarul sau penal, Floriana a recunoscut pina la urma ca a fost autoarea plastografiilor. Judecata pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, ea risca sa primeasca o „locuinta“ la penitenciar pentru urmatorii doi ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS