8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCrima din gelozie in cartierul Romanesti

Crima din gelozie in cartierul Romanesti

• Un craiovean de 28 de ani si-a ucis fratele cu o lovitura de cutit in inima • Motivatia crimei a fost gelozia, ucigasul fiind suparat ca fosta lui concubina, dupa 12 ani, l-a parasit pentru fratele sau

Mica piata agroalimentara de linga tirgul de saptamina din cartierul craiovean Romanesti a fost duminica seara scena unei crime. Dupa ce au baut o bere si o cafea impreuna, Niculae Caldararu, de 28 de ani, din localitate, l-a injunghiat mortal pe fratele sau, cu o lovitura de cutit in inima.

O bere, o cafea si… un cutit in inima

Crima din cartierul Romanesti are o motivatie sentimentala. Niculae Caldararu a trait in concubinaj timp de 12 ani cu Gabi, cu care are patru copii. In februarie, Gabi l-a parasit pe Niculae si s-a mutat cu Marin Mihai, de 22 de ani, nimeni altul decit… fratele lui Niculae. Cel parasit nu s-a impacat niciodata cu ideea ca fratele lui mai mic i-a luat femeia.

Duminica seara, in barul SC MARINOS IMPEX SRL din piata agroalimentara de linga tirgul Romanesti, Mihai a iesit cu Gabi si cu citeva rude ale acesteia la o bere. La un moment dat a intrat in bar si Niculae. Crezind ca fratelui sau i-a trecut supararea, Mihai i-a facut cinste cu o bere, apoi cu o cafea. Dind sa plece, Niculae i-a cerut fratelui sau si 20.000 de lei pentru taxi. Au iesit impreuna din local, oprindu-se la citiva pasi de intrarea barului. Brusc, fara sa se fi certat sau sa-si fi reprosat ceva unul altuia, Niculae a dus mina la curea, a scos un cutit si i l-a infipt fratelui sau direct in inima. Tinarul de 22 de ani a cazut mort la pamint, intr-o balta de singe, iar ucigasul a plecat, reusind sa dispara pe Calea Dunarii.

Ucigasul s-a dus de bunavoie la politie

„L-am vazut intins pe jos. Am crezut initial ca e lovit la cap. M-am dus la el si am vazut ca, de fapt, era injunghiat in inima. I-am pus un prosop pe piept si am apasat, crezind ca o sa-i opresc singerarea. De fapt, era deja mort. In tot acest timp, fratele lui s-a indepartat la pas de scena crimei, ca si cind nu s-ar fi intimplat nimic“, a declarat Cristian Ionut Cocolos, unul dintre martorii crimei.

La fata locului a sosit si echipajul SMURD, insa cadrele medicale n-au mai avut altceva de facut decit sa constate decesul. Procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, cu sprijinul politiei judiciare, au demarat o ancheta in acest caz, incercind sa-l gaseasca pe ucigas, care disparuse de la domiciliu. Ieri dupa-amiaza, Niculae Caldararu s-a predat la politie. Retinut pe baza de ordonanta emisa de procuror, Caldararu urmeaza sa fie prezentat astazi judecatorilor, cu propunere de arestare preventiva. Cercetat pentru omor calificat, el risca sa-si petreaca urmatorii 25 de ani in spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS