21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMarcel Tundrea ramine in puscarie

Marcel Tundrea ramine in puscarie

•„Scrieti, va rog, ca sa scap de aici!“, i-a implorat barbatul pe jurnalistii prezenti in sala de judecata • Desi a asteptat ieri cu sufletul la gura
hotarirea de eliberare, Tundrea va ramine in penitenciar asteptind o confirmare a testului ADN • Curtea de Apel Craiova a trimis o adresa prin care infirma solutia de marturie mincinoasa a martorului care l-a bagat in puscarie pe Tundrea

Dupa 12 ani petrecuti in puscarie pentru o crima pe care nu a comis-o, Marcel Tundrea a asteptat cu disperare ziua de ieri, cind spera ca judecatorul va decide eliberarea sa. Asteptarea sa a fost zadarnica. Speriati de intorsatura pe care au luat-o evenimentele si de consecintele eliberarii din inchisoare a unui om care a stat acolo nevinovat un sfert din viata, cei implicati si in acelasi timp cei care va trebui sa raspunda pentru greselile comise incearca sa amine acest moment.

Marcel Tundrea, de 54 de ani, sta la inchisoare de 12 ani, fiind condamnat pentru viol si crima. El a fost arestat si condamnat pe baza marturiei unui singur martor si a coincidentei grupei de singe cu cea a victimei, Mioara Gherasie, o fetita de 13 ani, gasita moarta in localitatea Pojogeni – Gorj, pe malul piriului Taratel. Tundrea nu a recunoscut niciodata ca este vinovat si a facut zeci de cereri de rejudecare a cazului. Acest lucru s-a intimplat numai dupa ce a fost dispusa efectuarea unui test ADN. Rezultatele au aratat ca sansele ca Tundrea sa fie criminalul sint zero. Acest lucru a fost recunoscut si de procurorul de sedinta in urma cu doua saptamini. Intre timp, procurorul a fost schimbat. Cu toate acestea, judecatorul Dumitru Pasarin nu a fost de acord sa-l elibereze pe Tundrea. Acesta a spus ca asteapta o confirmare a testului ADN, din partea Comisiei de Avizare si Control din cadrul Institutului National de Medicina Legala.

Curtea de Apel infirma solutia de marturie mincinoasa

In sedinta desfasurata ieri la Tribunalul Gorj, toata asistenta a asteptat hotarirea de eliberare a lui Marcel Tundrea. Acest lucru nu s-a intimplat pentru ca, intre timp, de la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova a sosit o adresa prin care se infirma solutia data de Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Carbunesti, care o condamna pe Elena Negrea pentru marturie mincinoasa. Elena Negrea, o batrina din localitate, a fost singurul martor care a declarat ca l-a vazut pe Tundrea linga cadavrul fetei, desi initial sustinuse contrariul. In baza marturiei sale, Tundrea a intrat in inchisoare. Intre timp, femeia a murit, iar pe patul de moarte le-a marturisit Mariei Ganea si Marghioalei Zalog, doua vecine, ca a mintit. In baza marturiei celor doua femei, Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Carbunesti a condamnat-o pentru marturie mincinoasa. Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova a infirmat insa aceasta solutie si a cerut reaudierea celor doua batrine.

„Stau in puscarie pentru o semnatura“

Disperat ca a asteptat in zadar sa fie eliberat, Marcel Tundrea a cerut judecatorului sa fie suspendata pedeapsa sa pina la raminerea definitiva a hotaririi judecatoresti. „Va rog din suflet! Am stat 12 ani si o sa mai stau alte citeva luni doar pentru o semnatura“, l-a implorat Tundrea pe judecator. Presedintele de sedinta, Dumitru Pasarin, a refuzat, motivind ca nu a sosit inca adresa de confirmare a probei ADN, de la Comisia de Avizare si Control din cadrul Institutului National de Medicina Legala. Obligat sa se intoarca la penitenciar, Marcel Tundrea i-a implorat cu lacrimi in ochi pe jurnalistii prezenti la sedinta. „Scrieti, va rog, scrieti, ca sa scap de aici!“. Turnura pe care au luat-o evenimentele in cazul Tundrea ii face pe toti cei implicati sa se teama de momentul cind barbatul va iesi din inchisoare. Avocata lui Tundrea, Liliana Clima, crede ca mentinerea declaratiei Elenei Negrea nu va reusi sa-l tina pe clientul sau la inchisoare. „Se fac aceste tergiversari pentru ca isi dau seama ce semnificatie are faptul ca, dupa 12 ani de puscarie , un om este gasit nevinovat. Mentinerea declaratiei lui Negrea nu reprezinta mare lucru. Este ca si cum la un balaur cu cinci capete s-ar taia unul singur. Proba ADN , principala dovada a nevinovatiei, ramine“, a spus avocata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS