22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFoamea a adus-o la spital

Foamea a adus-o la spital

O femeie bolnava, fara putere, traieste la limita saraciei, in conditii groaznice. Ilinca Pita, de 58 de ani, din Podari-Dolj, a fost adusa, joi, 15 aprilie, cu salvarea la Spitalul de Urgenta Craiova. Femeia avea ameteli si nu se putea tine pe picioare din cauza malnutritiei.

Ilinca Pita era murdara, plina de paduchi si avea rani pe spate din cauza ca nu se poate ridica nici pentru a merge la toaleta. Femeia are o pensie de agricultor de 464.000 de lei si o ingrijeste unicul ei baiat, Valentin Pita, de 30 de ani, necasatorit, fara ocupatie. In afara pensiei, Valentin cistiga bani muncind cu ziua. „Decit pe mine ma are. Tata a murit vara trecuta de cancer. Mama ar vrea sa vin in fiecare zi la ea, la spital! Cu ce sa vin, ca nu am cu ce?! Muncesc si eu cu ziua: iarna tai lemne si vara sap pamintul pe la oameni“, a spus Valentin.

Din cauza lipsei conditiilor minime de trai, femeia va fi tinuta in spital pina cind ii va fi intocmit dosarul pentru internarea in Centrul Medico-Social Bechet. Asistentii sociali din Craiova nu se ocupa decit de cazurile din interiorul localitatii. Femeia mai are de asteptat pina cind cazul ei va fi preluat de Centrul Medico-Social Bechet. De pe patul spitalului, femeia striga neputincioasa: „Da’ nu ma duceti si pe mine sus in sectie? Sa mai stau si eu de vorba cu cineva! Ma plictisesc aici singura“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS