8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn glont s-a oprit in biroul directorului BRD

Un glont s-a oprit in biroul directorului BRD

Politistii vilceni au intrat zilele trecute in alerta, dupa ce un glont a ajuns de nicaieri in plin centrul Rimnicului. Dupa ce a spart geamul, glontul s-a oprit in biroul directorului Bancii Romane de Dezvoltare Vilcea. Initial, barbatul a crezut ca cineva intentioneaza sa-l ucida, asa ca a pus imediat mina pe telefon si a sunat politia.

Cercetarile au stabilit incredibila traiectorie a buclucasului glont, care se ratacise tocmai din poligonul genistilor de la Vladesti. Distanta de la poligon si pina la banca este de peste doi kilometri, dar se stie ca gloantele pot ajunge si la trei kilometri de locul de unde sint trase. De altfel, nu este pentru prima data cind are loc un astfel de incident. Gloante de nicaieri au cazut si in centrul municipiului Rimnicu Vilcea.

Comisarul sef Gheorghe Marculescu, seful Compartimentului Arme, Explozivi si Substante Toxice din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vilcea, in urma verificarilor facute, a stabilit ca in ziua respectiva au tras cu pistolul peste 200 de militari, recruti de la Geniu, iar linia de ochire era indreptata chiar spre sediul BRD.

„Am cerut suspendarea activitatii din poligon si chiar inchiderea acestuia, daca exista un asemenea pericol. Deocamdata, activitatea de acolo a fost suspendata, pina se vor face alte amenajari, pentru schimbarea orientarii. Pentru cercetarea celor intimplate s-a deplasat la Vilcea o comisie de la Bucuresti“, a mai declarat comisarul sef Marculescu.

BRD nu este victima unui astfel de incident pentru prima data. Imediat dupa inaugurarea sediului cel nou, acum citiva ani, un glont similar a ajuns in sediul bancii. S-au mai inregistrat si alte cazuri asemanatoare, cu gloante venite „de nicaieri“, ce au cazut in mijlocul orasului. Unul a trecut printre picioarele unui barbat care statea in centrul orasului, linga Biserica Maica Domnului, din fata Hotelului Alutus. Un altul a intrat pe geam, in casa unei vilcence care locuia in Zavoi. Femeia s-a trezit din senin cu glontul in oala cu ciorba. Din fericire, pina acum, gloantele care au zburat deasupra municipiului Rimnicu Vilcea nu au facut victime omenesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS