20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNereguli financiare de sute de miliarde de lei

Nereguli financiare de sute de miliarde de lei

Obligatiile de plata neachitate de agentii economici din Dolj se ridicau la sfirsitul anului 2002 la peste 3.100 de miliarde de lei, conform unui raport intocmit de Camera de Conturi Dolj. Raportul scoate in evidenta nereguli de 2,7 miliarde de lei constatate la contractul de colaborare incheiat intre Clubul Sportiv Scolar „Universitatea“ si Asociatia Sportiva Fotbal Club (ASFC) Extensiv Craiova. Conform intelegerii dintre cele doua parti, semnata pe perioada 1995-2005, ASFC Extensiv trebuia sa sustina material catedra de fotbal din cadrul CSU Craiova cu 20.000 de dolari anual, urmind sa achite clubului, in perioada 1999-2003, 86.000 de dolari. Din aceasta suma, CSU a incasat 3.182 de dolari, raminind de plata 2,7 miliarde de lei, dintre care pentru 759 de milioane de lei s-a depasit termenul legal de incasare.

Camera de Conturi Dolj a descoperit nereguli si in ceea ce priveste administrarea patrimoniului public si privat de catre subunitatea sucursalei PETROM, in speta DOLJCHIM si Schela de Petrol Stoina, care nu a inventariat pina in 2002 imobilizarile corporale in suma de aproape 600 de miliarde de lei. De asemenea, sucursala Peco Craiova nu a solicitat majorarea capitalului social, desi obtinuse titlul de proprietate asupra unor terenuri in valoare de 21 de miliarde de lei.

14,5 miliarde sterse din condei

Camera de Conturi acuza SC CRASER SA Craiova ca nu a inclus in calculul de evaluare toate elementele de patrimoniu detinute de societate la data elaborarii raportului. Conform acestuia, nu au fost cuprinse creante de 14,5 miliarde de lei reprezentind despagubiri datorate de CET Isalnita pentru daune, suma ramasa definitiva prin hotarirea judecatoreasca. Mai mult, aceasta suma a fost incasata ulterior de la CET de cumparatorul SC CRASER SA, RIJ Import Bucuresti. In raportul de evaluare s-a consemnat ca serele nu pot fi utilizate in alt scop, trebuind sa fie dezmembrate si vindute ca materiale refolosibile. Ca urmare, coeficientul de actualizare a serelor, care reprezinta 70% din valoarea activelor, a fost de 0,2, reducind valoarea acestora cu 14 miliarde de lei. In realitate, pina la data controlului nu se demolase nici o sera, concluzioneaza raportul Camerei de Conturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS