13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNews Corporation, actionar la B1TV

News Corporation, actionar la B1TV

• News Corporation a devenit actionar la B1TV • Dan Bates a fost numit director general al postului de televiziune • Bobby Paunescu – presedintele postului B1TV • Noul actionar isi propune sa aduca postul in pozitia de lider al pietei autohtone, oferindu-le romanilor o televiziune la standarde occidentale

News Corporation (News Corp.), cel mai puternic grup media din lume, este, incepind de miercuri, actionar la postul B1TV. Evenimentul, care a fost anuntat in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Sala Florentina a Hotelului Intercontinental, i-a avut ca gazde pe Bobby Paunescu, reprezentant al actionarului majoritar al postului de televiziune, si Albert Parsons, director general al Television Europe, care administreaza toate participatiile News Corp. Europe in televiziunile din Europa.

In urma modificarii intervenite in structura de actionari ai B1TV, News Corp. a preluat si managementul postului, care va fi condus de Dan Bates, CEO & General Manager. Fondatorul B1TV, Bobby Paunescu, va detine functia de presedinte al postului.

Evenimentul anuntat miercuri survine negocierilor care au avut loc, timp de doi ani, intre actionarul majoritar al postului de televiziune si News Corporation. Bobby Paunescu, fondatorul postului, a declarat ca News Corp. detine o cota minoritara de actiuni in cadrul companiei, insa in contractul semnat intre cele doua parti exista o clauza care prevede ca in urmatorii trei ani News Corp. sa-si mareasca cota de actiuni detinute la postul de televiziune.

Avind in vedere experienta sa in domeniul media, precum si pozitia de lider detinuta de celelalte statii ale grupului in Europa, News Corp. isi propune sa obtina acelasi succes si in Romania. Potrivit intentiilor prezentate de noua conducere a postului, B1TV vrea sa devina liderul pietei autohtone de profil, oferindu-le romanilor un post de televiziune la standarde occidentale.

O data cu intrarea importantului grup media in rindul actionarilor B1TV, grila de programe a postului va fi schimbata, accentul urmind sa fie pus pe programe originale informationale, educative, emisiuni pentru copii sau de sport – toate acestea urmind insa sa tina cont de cultura romaneasca. Pentru ca publicul-tinta al postului il reprezinta tinerii, nu vor lipsi nici filme si seriale noi, sau emisiuni de divertisment si muzica.

Vedetele postului nu vor fi create peste noapte, ci vor fi atrase de la alte televiziuni sau lansate chiar de B1TV.

Puternicul grup de media News Corp., detinut de celebrul Rupert Murdoch, este proprietarul 20th Century Fox, al retelelor de televiziune Fox News, Fox Sports, Sky, BSkyB (British Sky Broadcasting), Sky Italia, Star Asia, precum si al ziarelor The Times, New York Post etc.

News Corp. este, totodata, cel mai mare operator de platforme digitale din lume. In Romania, News Corp. detine compania News Outdoor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS