8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampanie de stringere de semnaturi pentru eliberarea grupului Ivantoc

Campanie de stringere de semnaturi pentru eliberarea grupului Ivantoc

Asociatia Studentilor Basarabeni si Bucovineni (ASBB) Craiova organizeaza astazi, in Piata Prefecturii, lansarea campaniei de stringere de semnaturi pentru sustinerea eliberarii Grupului Ivantoc. Grupul este format din patriotii romani Andrei Ivantoc, Alexandru Lesco si Tudor Petrov-Popa, ultimii detinuti politic din Europa, inchisi in temnita din Tiraspol, in urma razboiului din Transnistria. „Avem credinta ca, in aceste zile ale Saptaminii Patimilor Mintuitorului nostru Iisus Hristos, craiovenii vor semna pentru eliberarea din temnita a patriotilor romani si vor ridica rugaciuni lui Dumnezeu pentru sanatatea si izbavirea acestora“, a spus presedintele ASBB, Sergiu V. Boisteanu.

Apelul ASBB Craiova pentru sprijinirea romanilor din grupul Ivantoc

„Asociatia Studentilor Basarabeni si Bucovineni Craiova si Organizatia de Tineret «Noua Generatie» a Partidului Popular Crestin Democrat Chisinau – filiala Craiova adreseaza locuitorilor tinuturilor Olteniei, de unde s-au ridicat Mihai Viteazul- Unificatorul, boierii Buzesti, cei credinciosi neamului si credintei, Tudor Vladimirescu, eliberatorul de sub jugul fanariot, chemarea de a fi alaturi de romanii Andrei Ivantoc, Alexandru Lesco si Tudor Petrov Popa, care sufera chinul inchisorii de la Tiraspol pentru faptele lor de eroism inchinate neamului romanesc.

Chemam liderii politici olteni, oamenii de presa olteni, tinerii, batrinii si oamenii in putere ai Olteniei sa se roage in Saptamina Mare a postului Sfintelor Paste si sa ni se alature in campania pentru eliberarea din inchisoare a patriotilor romani, iar fiecare oltean, dupa inima si putinta lui, sa infaptuiasca toate cele de cuviinta pentru a contribui la aducerea intre romani a celor inchisi si chinuiti la Tiraspol. Dumnezeu sa lumineze cugetele noastre si sa-i aduca pe romanii nostri intemnitati la Tiraspol in mijlocul familiilor lor, astfel incit Andrei Ivantoc, Alexandru Lasco si Tudor Petrov Popa sa devina liberi, cum romanii au fost, sint si vor fi in veci! Asa sa ne ajute Dumnezeu!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS