13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrada Unirii din Craiova este in continuare troienita

Strada Unirii din Craiova este in continuare troienita

Serviciul de Salubritate are pe lista de prioritati alte zone care trebuie deszapezite

Dupa ce au curatat o parte din zapada de pe strazile principale, firmele de deszapezire s-au retras la caldurica si asteapta probabil urmatoarea ninsoare. Pe carosabil nu mai este zapada multa, insa este din belsug pe trotuare.

Pe Calea Unirii, zona cuprinsa intre statuia lui Mihai Viteazul si restaurantul Minerva este acoperita cu troiene. Trecatorii evita pe cit posibil sa foloseasca scarile deoarece risca sa-si sparga capetele. „E oglinda peste tot. Au curatat foarte bine aleea principala, iar de restul nici nu s-au atins. Ar putea ca la prinz, cind e soare afara, sa sparga gheata“, sustine Ioana Petrache, din Craiova.

„Ciini vagabonzi si gheata pe strada Unirii. Au pus bancute, au facut frumos, dar degeaba, ca nu se ingrijesc sa arate bine. Prin alte orase, zapada este scoasa in afara orasului cu remorcile, la noi au facut-o gramezi si asteapta sa se topeasca“, sustine Ilarie Mitrica, pensionar din Craiova.

Sectorul respectiv este in administrarea Serviciului Public de Salubritate Craiova si, dupa cum declara directorul serviciului, deocamdata au fost alte prioritati: „Am doua sute de oameni care doar asta fac, indeparteaza zapada de pe trotuare. Toata lumea este mobilizata in zona spitalelor. Dupa ce se va putea circula fara probleme, ne vom ocupa si de alte zone. Pe strada Unirii nu se poate actiona decit manual, cu tirnacopul si lopata“.

Echipele de la Salubritate sustin ca au probleme cu masinile parcate necorespunzator. „Ziua sint masini si pe stinga, si pe dreapta, dar mai multe sint noaptea. Noi cind sa lucram? Nici macar cu material antiderapant nu putem sa dam, deoarece, daca spargem vreun parbriz, trebuie sa-l platim“, a spus Sorin Ciobanu, directorul serviciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS