7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPolitizarea administratiei pe banii contribuabililor

Politizarea administratiei pe banii contribuabililor

Prefectul de Gorj, Toni Grebla, si presedintele Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, nu au nici o problema atunci cind trebuie se separe activitatea politica de cea administrativa, pentru care toti contribuabilii, indiferent de optiunile politice pe care le au, ii platesc. Joi, la sediul Prefecturii Gorj, toata conducerea executiva a PSD Gorj a tinut o conferinta de presa pentru a face cunoscute planurile partidului in acest an electoral.

Pe banii incasati din taxele si impozitele gorjenilor, prefectul de Gorj, Toni Grebla, si presedintele Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, au desfasurat joi activitate politica. Intr-una dintre salile prefecturii a fost strinsa toata conducerea executiva a partidului de guvernamint din Gorj si in fata ziaristilor care asteptau noutati din administratie a inceput conferinta.

„Pentru ca la sediul organizatiei se lucreaza, ne-am gindit sa tinem aici conferinta de presa a partidului“, a declarat Mischie, cel care este si liderul PSD Gorj. Toate informatiile de interes public care ar fi trebuit sa fie furnizate de sefii administratiei din judet s-au rezumat la „pe linie administrativa, sintem in linie dreapta“. In rest, au fost prezentate planurile PSD pentru cistigarea alegerilor din acest an.

„Ne-am propus sa marim numarul de membri!“

Presedintele consiliului judetean si prefectul Toni Grebla au spus ca, incepind din aceasta luna, partidul isi va pune la treaba oamenii din organizatie. „Am trecut la elaborarea carnetelor de partid pentru a avea o evidenta a cotizatiilor“, au anuntat sefii organizatiei PSD Gorj.

Presedintele consiliului judetean a declarat ca, in acest sens, va tipari 30.000 de carnete si este posibil ca acestea sa fie facute chiar la tipografia sa, pe care a realizat-o din fonduri PHARE. O alta directiva a partidului pentru sefii organizatiilor din judet este aceea ca pina la alegerile locale sa mai aduca in rindul membrilor o suta de persoane pentru fiecare filiala.

Activitati ilegale

Legea interzice ca in institutiile administrative sa fie desfasurata activitatea politica. Prefectul de Gorj, Toni Grebla, jurist de meserie, spune ca, intr-adevar, legea interzice ca in institutiile publice sa se faca politica, dar exista o scuza pentru ce s-a intimplat.

„La conferintele de presa ale partidului s-a vorbit si despre retrocedarea padurilor. De ce nu se poate si invers?“. In acelasi timp, Grebla s-a aratat suparat ca planuise cu presedintele sa faca o conferinta de presa comuna pentru probleme din administratie, pentru ca in final sa iasa altceva. Aceasta nu este singura intimplare de acest gen, in cabinetele parlamentare aflate in sediile Prefecturii Gorj fiind organizate delegatii permanente ale partidului. Toate acestea, pe banii contribuabililor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS