8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPlaca memoriala a jandarmului-erou George Marchis ramine la gunoi

Placa memoriala a jandarmului-erou George Marchis ramine la gunoi

Placa memoriala ridicata in memoria jandarmului-erou George Marchis in Tirgu Jiu nu a fost pusa la loc nici pina in prezent. Ea se afla sub o scara, unde sint depozitate mai multe resturi. Memoria celui care si-a aparat superiorul a fost patata iar, starea fiind intretinuta cu stiinta autoritatilor.

Au trecut trei luni de cind directorul magazinului „Paring“ din Tirgu Jiu dadea asigurari ca va pune la loc placa memoriala a jandarmului cazut la datorie. Intre timp, a descoperit ca placile de ceramica puse in afara cladirii nu pot suporta greutatea plachetei memoriale si a abandonat ideea.

Conducerea Jandarmeriei Gorj a purtat multe discutii cu directorul magazinului si cu Primaria Tirgu Jiu, insa nu au ajuns la nici o intelegere.

Purtatorul de cuvint al primariei, Constantin Cretan, spune ca placa va fi ridicata in parculetul din fata magazinului, deoarece directorul de la „Paring“ nu doreste sa-si strice investitia. George Marchis a fost omorit in bataie de citiva romi din Tirgu Jiu, intr-o altercatie ivita in discoteca. Jandarmul se afla intr-o echipa de patrula a politiei si a intervenit pentru a-si apara superiorul. Datorita actului sau de curaj, politistul se afla acum in viata. Recunostinta fata de ceea ce a facut el se afla „aruncata la gunoi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS